logo

Лешукония е най-дивото място в Русия, където законите не работят

Лешукония е най-дивото място в Русия, където законите не работят

Вижте как живеят в селата в дълбоката тайга

В Русия има много места, до които не е лесно да се стигне заради лошите пътища. Но през зимата е по-лесно да го направите по зимните пътища. Така и отидохме в Лешукония - земя на чудеса и беззакония. Тук, сред архангелската тайга, има регион, който е много отличителен и не толкова развален от цивилизацията, пише руски блогър в мрежата.

Пресичаме леда през Мезен и първо спираме в столицата Лешуконя, село Лешуконское, а след това ще минем през селата. Човек би искал да каже град Лешуконск, звучи гордо.


В самото село няма специални забележителности. Много къщи са възстановени, има и каменни двуетажни сгради. От атракциите може би само параклисът и музеят, защото основната атракция тук е северната природа и хората.

Най-красивият, най-чистият и безопасен град в света - чудо, на което се радват само 350 хиляди късметлии

През зимата от природата се вижда само малко. Зимите станаха доста топли в наши дни и такива наистина мразовити пейзажи се срещат рядко. До много села може да се стигне само с лодка. Няма пътища или те са с много лошо качество. Освен ако не се качите  на трактор. През есента и пролетта повечето села са отрязани от континента, затова живеят, разчитайки само на себе си.


И сега, когато трябва да има най-добрите зимни пътища, ние караме през локви и снежна каша с коловози. Със затоплянето пътищата ще станат кални, така че изобщо няма да може да се минава. Не успяхме да преминем зимния път до Лешуконие и поехме в обход. Срещнахме местни жители, които също искаха да отидат там, но се отказаха. Все пак понякога е по-добре да го играете на сигурно. В тайгата няма да има кой да помогне, сами сте със себе си.


Селата в Лешукония са стари, почти няма нови строителни материали. Времето на оградите, направени от профилирани листове и пластмасови прозорци, все още не е достигнало тук. Тук живеят по старомодния начин в пустошта, лова, риболова, собствената си икономика. Както във филма "Щастливи хора".


Много къщи са като архитектурни паметници. Уви, те често се събарят за дърва за огрев. 

Разходка в гората в Германия? Днес е доста по-различно от времето на Хензел и Гретел

Независимо от това, на някои дървени сгради можете да намерите свежи плочи, че мелница, плевня или някоя къща е архитектурен паметник и е защитена от държавата. Изненадващо е да видиш подобно нещо в такава дивотия. 


Тук туристи не идват. Няма пътища, няма инфраструктура, а през лятото има толкова комари, че те изяждат жив и няма средства, които да помогнат.


Защо Лешукония е наречена земята на чудесата и беззаконието? Просто е: природата е прекрасна, старите времена са останали, сякаш нищо не се е променило за 200 години. И къде е беззаконието? Как ще се приложи законът, ако дори не стигнете до много места? Най-отдалеченото място. Те живеят както искат, никой не се притеснява, властите не могат да стигнат до тук. Така че и законите не работят.

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай

бубу

бубу 23.08.2020 17:50

Не се разбра къде е безззаконието.

pred Sofiiski universitet

pred Sofiiski universitet 24.08.2020 12:14

palatka 1 , 2 i 3 tam e bezzakonieto i pred ob6tinata Varna kraino vreme e da ima zakonie. ako za konie.