logo

Хоя-Бачу – румънският Бермудски триъгълник

Хоя-Бачу – румънският Бермудски триъгълник

Тук учените срещат невероятни трудности, а в същото време той е сборище на румънски вещици и американци с мечове

Това е Хоя-Бачу. Намира се в дебрите на Трансилвания, в покрайнините на втория най-голям румънски град Клуж-Напока. Наричат я най-страховитата гора в света. А също и „румънския Бермудски триъгълник“.

Сечището е най-зловещото място в цялата гора. Тук учените срещат невероятни трудности, а в същото време то е сборище на румънски вещици, американци с мечове и хора, опитващи се да прочистят района със силата на йогата, съобщава „Индипендънт“.

Градът, с който румънците се фукат и който си струва да се види

Гората е кръстена на овчар, който изчезнал в нея заедно с 200 овце. Тя става известна, когато през 1968 г. Емил Барнеа – работник в армията, заснема нещо, за което твърди, че е НЛО, надвиснало над Сечището.

За разлика от другите истории за забелязване на НЛО, Барнеа не печели абсолютно нищо от обявяването на откритието си, всъщност губи всичко. Комунистическата власт считала вярването в паранормални явления за лудост и саботаж срещу държавата. Барнеа изгубил работата си.

В наши дни посетителите на гората разказват, че усещат странни симптоми – гадене, тревожност, чувството, че са наблюдавани, а също и повреда в електронните устройства.

Редовно се забелязват „ектоплазми“ от хора, събрали достатъчно смелост да влязат в гората. Алекс Сурдучан, местен водач, показва снимки на гората с „фотобомби“ на сенчести фигури. Едната дори прилича на мъж в традиционна за Северна Румъния народна носия – един доста местен призрак.

Една от най-странните легенди, които се разказват, е за 5-годишно момиче, изчезнало в гората. То се появило отново след години без изобщо да се е променило и със същите дрехи. Не помнело нищо.

Водачът избягва да нощува в гората. Първият път, когато го направил, той и приятелите му били постоянно будени от „много силен шум на копита, сякаш от кон или много голям елен“. Всеки път, когато се показвали от палатките си, за да видят какво става, шумът спирал.

Следващия път той спал в хамак, за да е по-близо до източника на шума. Опитът му бил прекъснат, когато прилеп се ударил в лицето му. „Веднъж, когато дойдох тук, видях 60 души от Букурещ, които се опитваха да отворят врата към друго измерение“, разказва той.

Много от дърветата тук не растат право нагоре, а на зиг-заг или като спирала. Този феномен не е обяснен задоволително от учените, които са идвали да правят проучване. Още по-странното е, че всяко дърво, което има формата на спирала, е по часовниковата стрелка.

Попитан кое е най-страшното нещо, което му се е случвало по време на обиколки, Алекс разказва: „Имаше един човек, който полудя, защото си мислеше, че е срещнал демон. Той си направи огромна татуировка на демон на гърдите, която да го пази от демоните.

Но най-страшното нещо се случи на мой колега. Веднъж той направи специална нощна обиколка само за един човек с един много мрачен мъж, който говорел за манията си по смъртта, как обичал да бъде с хората докато те умират, да ги гледа как умират. Това беше една много дълга нощ за Мариус“.

Алекс и Мариус са особено популярни в Япония, където десетки милиони хора са гледали документалния им филм за преследване на призраци в Хоя-Бачу. През 2013 година те решили да започнат бизнес с развеждане на туристи в гората, а приятелите им казали, че са полудели. „Те казваха: „Дори местните са твърде уплашени, за да идват в гората, а чужденците ще си мислят, че ще ги водите на тъмно и зловещо място, за да им вземете бъбреците“, споделя той.

Най-призрачното място на Острова се обитава от 15 духа и нощем там се чуват писъци

На едно място в гората има дърво, израснало под формата на арка. Вероятно за някои това е порталът към друго измерение. Когато минават под нея местните си пожелават нещо, защото вярват, че енергията на гората може да бъде използвана за добро.

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай