logo

Кастелоризо – чудно място на ръба на Европа без коли и с чисто море

Кастелоризо – чудно място на ръба на Европа без коли и с чисто море

Ако си търсите дестинация за лятна почивка, където да си носите само най-необходимите неща в багажа, тук е точно за вас

Ако си търсите дестинация за лятна почивка, където да си носите само най-необходимите неща в багажа, Кастелоризо е идеалното място за вас.

Чифт джапанки или кецове, няколко удобни дрешки, бански и слънцезащитен крем ще ви бъдат достатъчни да си доставите едно незабравимо изживяване.

Гръцкият остров, на който господстват жените, а мъжете са втора цигулка

Кастелоризо – най-малкият от Додеканезките острови, е най-източният гръцки остров, намиращ се на едва километър и половина от брега на Мала Азия.

Популярността му през последните години се засилва сред туристите, търсещи уединено място в района. Славата му се дължи и отчасти на италианския филм от 1991 г. “Mediterraneo”, при който действието се развива на острова през Втората световна война.

Зрителите са пленени не само от красотата на това място, но и от неговата открита и спокойна обстановка и позитивна енергия, която можела да се улови от големия екран.

Островът ще ви впечатли още с пристигането на атрактивното пристанище, намиращо се пред главния град. Той се пресича от редици с елегантни къщи, кафенета, таверни и магазини. На него са забранени всички видове превозни средства, които са с повече от две колела.

Кастелоризо е обграден от красиви хълмове, които се осветяват вечер и създават една неповторима атмосфера. Въпреки че там няма плажове, плуването в морската вода е възможно от скалите на Агиос Стефанос, които се намират на 40 минути пеша от града.

Главното пристанище не е замърсено, затова задължително се потопете във водата от терасата на хотел “Kastellorizo”.

Изобилие от морски създания, сред които и средиземноморски тюлени монаси очаква любителите на гмуркането, пише „Грийк рипортър“.

Откриха средновековен град до Бургас с величествена кула

Разхождащите се по зигзагообразните стъпала по хълмовете над града ще бъдат възнаградени с фантастична гледка към турския малоазийски бряг. Оттам пътеките продължават към уединени манастири и древната крепост Палеокастро.

От главното пристанище можете да си направите разходка с лодка, в която е включена пещерата със сталактити Пераста, островчето Ро и еднодневна екскурзия до Кас в Турция.

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай

Пламен

Пламен 09.09.2020 13:45

Какво пречи и наши крайбрежни села да изглеждат така красиво?

Тихомир

Тихомир 11.09.2020 11:31

Ние пречим