logo

Какво крие най-големият и загадъчен остров на Земята

Какво крие най-големият и загадъчен остров на Земята

Гренландия някога е била Северния полюс

Гренландия е най-големият остров на нашата планета и най-малко изследван. За Гренландия не знаем повече, отколкото за Антарктида или Марс. Смята се, че Гренландия преди време е била зелена и климатът е бил умерен.

Вечните ледници на Гренландия практически не са изследвани, там почти никой не живее. Следите, така необходими на археолозите и учените за изследване на първите цивилизации, се унищожават непрекъснато от ледниците на Гренландия или по-скоро се маскират, тъй като горният слой на почвата се изтрива.

90% от целия остров е покрит с лед, което усложнява изследванията. Но под този слой лед археолозите все пак са успели да намерят тундрата, която е на около три милиона години.

Благодарение на ледника цялата растителност и органични вещества са били замразени. Това за пореден път потвърждава, че нашата планета е еволюирала съвсем различно от написаното в учебниците. Само тази находка ни позволява да изграждаме нови хипотези.

Стюардеса разкри малките си хотелски тайни и интернет полудя ВИДЕО

Учените твърдят, че намерената тундра е била покрита с гори като в Аляска.

Само си представете колко артефакти крият ледниците в себе си. Гренландия, считана за част от някога съществуващия континент Арктида, може да е била Северният полюс на Земята, както е посочено от древните маи.

Няма да повярвате какви неща можете да си купите за 1 долар по света

Предполага се, че някъде в дълбините на Гренландия, е паднал астероид, във връзка с което оста и орбитата на Земята са се изместили. Според легендата всички тези явления са възникнали по време на изчезването на Атлантида.

Стремим се да завладеем дълбокия космос, но знаем толкова малко за нашата собствена планета.

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай