logo

Градът, който се превърна в "Сибирската Швейцария"

Градът, който се превърна в "Сибирската Швейцария"

Хората спят спокойно в центъра на Абакан

Един от най-красивите градове в Сибир, който напоследък стана особено популярен сред местните туристи. Заобиколен от зашеметяващи планини, той се намира доста далеч от Москва, което затруднява масовия турист да дойде тук. Човек обаче трябва да завижда на местните, които виждат цялата тази красота всеки ден.

Заради планините, горите, солените и пресни езера този регион е неофициално наричан „Сибирската Швейцария“.

Абакан неслучайно се нарича един от най-зелените градове в Русия. 35% от площта на града са зелени площи - има много паркове, площади и зелени булеварди. Сибирските простори позволяват, наред с други неща, да се запази естествената гора и да се включи в границите на града.

Как червените като кръв устни на стюардесите спасяват човешки животи

Местните жители имат един навик, необичаен за другите градове - тук можете спокойно да подремнете в центъра на града - на пейка или на тревата в парк. Планинският въздух и зелените площи са толкова релаксиращи, че абаканите могат да си го позволят.

Една от най-известните забележителности на Абакан е паркът на топиарното изкуство "Градината на мечтите". За да го посетите, струва си да изминете хиляди километри.

Косите ви ще настръхнат от изложеното в Музея на джихада срещу СССР ВИДЕО

Защо не и Швейцария!

Днес населението на Абакан е около 187 хиляди души и то нараства с доста бързи темпове (между другото, през 1990 г. тук са живели по-малко от 30 хиляди.

В същото време хакасите, коренното население на републиката, съставлява само 15% от населението.

Съвременните квартали на Абакан се разрастват много бързо.

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай

luchiano124

luchiano124 15.11.2020 8:06

ТАМ ЩЯЛ ДА ЕМИГРИРА ШПИОНИНЪТ КОМУНИСТ И ПАРАШУТИСТ,ВЛЕЧУГОТО ОТ ПОСРАНО 2О-РУМЕН РАДЕВ.ТАМ МУ Е МЯСТОТО С ЦИГАНКАТА-СВИЛЕНОВА.