logo

Ето кои са най-мъгливите места на света

Ето кои са най-мъгливите места на света

Сред тях неочаквано се нарежда и африканска пустиня

Много места по света не могат да видят слънцето през по-голямата част от годината, а в едно от най-неясните е сниман известният филм на ужасите на Джон Карпентър.

Дни без слънце и как те могат да ни развалят настроението, а жителите на Гранд Банкс на канадския остров Нюфаундленд се опитват да останат „нормални“ и да намерят изпускателни клапани за тези 200 мъгливи дни от годината, за да не „изпушат“.

Безопасна ваканция: топ 10 на зимните курорти с най-чист въздух и най-висока хигиена

Титаник потъва недалеч от Гранд Банкс през 1912 година. Там мъглата е често срещана поради сблъсъка на студени и топли течения, а ситуацията е подобна на югозападния бряг на полуостров Авалон.

Сред най-мъгливите дестинации в света е Калифорнийският Пойнт Рейес, което е най-ветровитото място в света. Това е мястото, където е заснет филмът "Мъгла".

Сред най-мъгливите места в Европа е долината на река По в Италия, но с годините и изменението на климата жителите могат да дишат все повече и повече и да виждат слънцето.

Китайско семейство ме покани на закуска. Ето как ме натъпкаха


В Африка пустинята Намиб често е покрита в сиво - до 180 дни в годината. Тази пустиня е една от най-старите и най-големите в света и е единствената, която има достъп до море.

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай