logo

Единственият град в Европа, към който останах напълно безразличен

Единственият град в Европа, към който останах напълно безразличен

Тук има повече травестити на глава от населението, отколкото в Тайланд

От Португалия по време на нашия европейски тур летяхме за Мадрид. А испанската столица беше единственият град в Европа, към който останах напълно безразличен, пише български пътешественик в социалните мрежи. 


Съгласен съм, че вкусът  е субективен, а възприемането на определено място може да зависи от настроението, времето и много други фактори. Но въпреки всичко остава фактът, че определено не съм привлечен от Мадрид. По-долу ще ви кажа защо не бих отишъл тук отново.


Пристигнахме в испанската столица в полунощ. Резервирахме настаняване чрез услугата Airbnb, но домакинята на апартамента любезно изчака да се настаним за следващите два дни. А апартаментите според мен са най-доброто, което видяхме в този град. Това беше двустаен тавански апартамент на последния етаж под покрива. От една страна, това създаде леко неудобство поради наклонените тавани, а от друга, през прозорците можехме да стигнем до керемидения покрив, където прекарахме много време. По принцип това беше най-живото впечатление от това да си в Мадрид.


Апартаментите бяха разположени в самия център на Мадрид, съвсем близо до Плаза дел Сол. Това, разбира се, беше най-доброто място, но имаше и минус. Огромен брой жени с ниска социална отговорност изпълзяваха да работят по всички близки улици след тъмно.

Истина е! Село от 78 къщи - на покрива на търговски център

Въпреки че кой съм аз!? Ниската социална отговорност, присъща на Мадрид, е не само за жените, тъй като улиците са пълни с травестити, които продават телата си. Толкова много представители на ЛГБТ общността, както в Мадрид, не съм виждала никъде другаде. Нямам нищо против тях, но когато се изложи на показ, става отвратително. На една оживена улица на един от балконите на първия етаж имах възможност да видя такава сцена: там имаше двама мускулести момчета с гол торс, които пушеха, а от стаята излезе трети и ги целуна и двамата.


След като се регистрирахме, бродихме безцелно няколко часа в центъра на Мадрид, а сутринта продължихме с пълноценна разходка. И сега, по мое субективно мнение, в града няма нито една емблематична атракция, с която градът би могъл да се свърже, като Айфеловата кула в Париж или Биг Бен в Лондон. Единственото, което наистина помня, беше паметникът на Сервантес. А именно - скулптурата на Дон Кихот и Санчо Панса.

Най-посещаваните туристически дестинации в Македония

По време на престоя ни в града беше адски ад заради жегата. Това изобщо не добави ентусиазъм. Особено, когато вземете предвид големия брой препълнени контейнери за боклук, които стояха по същите тези улици. Лесно е да се предположи, че миризмата навсякъде е била подобаваща.


Дисциплинирано се опитахме да обиколим всички емблематични места на града, но не пожелахме да се задържим никъде. В крайна сметка в апартаментите имахме климатик, разкошен керемиден покрив и няколко студени кенчета в хладилника.


На керемидите посрещнахме зашеметяващ залез и по-близо до нощта посетихме нощен клуб. А по отношение на нощния живот в Мадрид, всичко е наред. Това не означава, че съм голям фен на нощните клубове, но все пак, дори по този показател, Мадрид е малко по-зле от Лисабон.


На връщане към нашето жилище бяхме нападнати от черни жрици на любовта. 

На следващия ден, вечерта, отлетяхме за Будапеща, която стана финалната точка на нашия Евротур. 

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай

див селяк

див селяк 30.06.2020 13:24

Близ, тия статии докато серете ли ги пишете. По-добре нищо не публикувайте, от колкото тия безсмислици. Ако в Мадрид няма нищо интересно, не знам за гетото наречено столица на България ,какво трябва да напишете.

Идиoти

Идиoти 30.06.2020 13:32

трошат керемиди!

Зевс

Зевс 30.06.2020 20:11

Няма такива цървули .....

hijo de puta

hijo de puta 30.06.2020 20:20

ей...много прост народ има..

Хаха

Хаха 01.07.2020 9:39

Мадрид, столица на империя,колонизирала половината нов Свят, дала писменост, култура и език на почти цяла Южна Америка, безинтересен град? Жалкото е, че селянина където и да иде си остава цър вуляк, така, че по-добре да си седи в Кочината сред себеподобните, да не ходи да се излага пред хората.

didkototo

didkototo 01.07.2020 9:49

Ами,написаното от вас е доста показателно,каква бедна душа сте.

НСМ

НСМ 01.07.2020 15:06

Ами поне в Прадо да бяхте отишли ? Там поне не е горещо. Ама на вас ви е по-интересно да пиете бира на покрива. Сигурно от там сте виждали Айфеловата кула, която толкова много ви е харесвала и , според вас, е единственото интересно място в Европа.

яаэУ

яаэУ 01.07.2020 17:02

Цървули, които спят в кимизарници, да не се изказват. Тези, които спят в Eurostar Tower, не са на това мнение.

radonan

radonan 01.07.2020 20:02

Трябва да си изключително прост човек за да напишеш това за един от най- красивите и уредени градове (имперски град) в света!!!!

бай хуй

бай хуй 03.07.2020 5:32

долу ръцете,от един велик град...боклуци, стойте си в кенефите, оставете цивилиэацията на соокойствие!

Бай Ган

Бай Ган 03.07.2020 6:01

Ганьовците от България отишли в Мадрид и не намерили какво да правят. То цървулите като ти стърчат от джоба и с културата на алековия герой, ни Прадо, ни музея на Миро или разходка в Ретиро с пауните може да ви привлекат. Бедността е в душата!

Mario

Mario 03.07.2020 7:08

Тъпанари такива. Аман от селяци. Ние и не искаме да се връщат идиоти като вас.

The guess who

The guess who 03.07.2020 7:38

"Български пътешественик", ама от руски сайт! Типични руски, вечно недоволни физиономии! Марш обратно в кочината!

мили ванили

мили ванили 03.07.2020 7:41

Какви нощни клубове сънуваш бе сельо? От 3 месеца няма клубове и дискотеки. Това да не ти е в селската кръчма . Цървул.

Kalisko

Kalisko 03.07.2020 7:57

Е гатанки и тъмният балкански субект. Дайте му чалга и гюбеци. Какво ли друго би го заинтригувало??!!

Ocean

Ocean 03.07.2020 10:14

Какви са тия кожуси дето пишат? Случайно да бяха попитали къде е трафика- 56 КИЛОМЕТРА тунели в града!!!! Много жалко че единственото което им е направило впечатление е пиенето на бира на керемидите на покрива. Нямам думи.