logo

Джибути - страната, в която ислямът е дошъл по-рано, отколкото в Медина

Джибути - страната, в която ислямът е дошъл по-рано, отколкото в Медина

Въпреки това тук хиджабите са забранени

Джибути е една от най-ислямските страни в света, защото тук в древността първо е дошъл пророка Мохамед. Днес почти 96% от хората, живеещи тук, изповядват исляма.

Що за място е това

Джибути е малка държава, в която населението едва надхвърля осемстотин хиляди души. Това е най-малката и най-бедна африканска държава, за която вероятно малцина са чували.
От седми век страната попада в ръцете на арабските владетели и от този момент нататък тук се появяват ислямът и арабската реч.

Живот на ръба: Най-северният град на света

Равенство

Конституцията на Джибути гласи, че основната религиозна ориентация тук е ислямът, но страната има положително отношение към другите религиозни ориентации. Ето защо тук живеят малък брой католици и християни.


Религиозна клетва

Тук всички хора, които имат поне леко отношение към властта, трябва да положат религиозна клетва.

Ако адът съществува, той е в... Туркменистан

Бракът извън шариата е разрешен само за чужденци. Мюсюлманката тук може да се омъжи за представител на друга религия, само ако се обърне към исляма.

Хиджаби

Преди време в Джибути се случиха терористични актове, като те бяха реализирани от жени в хиджаби. След това държавата издаде закон, който забранява подобно облекло във всички държавни и търговски институции.

Въпреки сериозността на отношението към религията, в Джибути няма закони, които да изискват една жена да се облича по определен начин. В края на краищата вярата на човека е преди всичко вътре в него.


Архитектура

Ислямът силно е повлиял на цялото архитектурно наследство на Джибути. Всеки град има поне една или две джамии с медресе. Ето защо тук можете да видите огромен брой поклонници.

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай

http://coronavirus.eti.pw

http://coronavirus.eti.pw 20.03.2020 13:05

http://coronavirus.eti.pw

Първан

Първан 25.03.2020 13:10

Приложенета снимка на града май е ор столицата на Малта - Валета гледано от към квартал Слиема