logo

Държава за хората. Някои факти за Уругвай

Държава за хората. Някои факти за Уругвай

Той е една от трите развити страни в Южна Америка

В Латинска Америка има три държави, които се считат за най-развитите. Това са Чили, Аржентина и Уругвай. Сега ще ви разкажем за последната.

Уругвай е прекрасна малка страна с приятелски настроени хора и адекватни закони.
Това е държава, в която държавата не е враг на гражданите, но им служи и ги защитава.

Това е държава, в която всичко е стабилно, където песото не се е променило по отношение на долара от дълго време, където е легализирана марихуаната, почти няма престъпления и има най-лоялните закони за получаване на постоянно пребиваване.

В същото време в Уругвай са доста спокойни по отношение на емигрантите, след като всички жители на тази страна "са пришълци" тук. Местното население, американските индианци, почти не съществува сред уругвайците.

С уругвайски паспорт пътят е отворен за много страни.

Повече от буква: Каква е разликата между Уругвай и Парагвай

Децата са обичани тук. И не само обичани. Правят много за децата. Училищата, разбира се, са безплатни. Но освен това училищата имат безплатно двукратно хранене на ден за всички ученици. Висшето образование също е безплатно.

Има много частни училища. Всяка диаспора, ако броят й надхвърля 1000 души, може и счита за свой дълг да отвори частно училище с изучаването на националния си език.

Но това е доброволен въпрос, тези, които смятат за необходимо и които могат да си го позволят, отиват в платени училища. Базовото образование не е по-лошо в безплатните училища.

Здравеопазването е на много добро ниво, клиниките разполагат с модерно оборудване. И да, медицината е безплатна и за тези, чиито доходи са под минимума и лекарствата се издават в аптека безплатно по рецепта.

Дори за тези, които имат само разрешение за пребиваване.

За тези, които работят, работодателят плаща здравно осигуряване, а за служителя както медицинското обслужване, така и лекарствата са безплатни. С изключение на зъболекаря. Ще лекувате зъбите си за пари.

Разбира се, можете сами да закупите медицинска застраховка, включително необходимите услуги и дори в конкретна клиника. 

Президентът на Уругвай се избира за 5 години и не може да бъде избран за втори пореден мандат. "Бедният" президент на Уругвай Хосе Мухика е известен по целия свят. И той все още е безспорен авторитет сред "левите" на Латинска Америка.

Парламентът е двукамарно Народно събрание. Депутатите също се избират за 5 години. Между другото, наскоро бяха проведени избори в Уругвай.

Участието в избори за гражданите на Уругвай е не само право, но и задължение. Ако не отидете да гласувате без основателна причина, ще платите глоба. Разликата между броя на гласувалите и общия брой гласоподаватели обикновено не надвишава 1%.

Това са страните, които туристите с деца отбягват. Начело е Северна... (не Корея)

Всеки човек, който е достигнал възрастта за гласуване, получава „крединсиал“, който се определя по местоживеенето му и отива да гласува с него. В него има код, който се фиксира, когато човек отиде в избирателната секция.

Невъзможно е да се фалшифицира. Тези, които са получили гражданство, не могат да гласуват веднага. Първо трябва да живеят в страната поне три години.

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!


 

Коментирай

Енгелс

Енгелс 02.09.2020 14:15

1-ва фаза на СОЦИАЛИЗМА. Това е Уругвай в момента. Остават още 2 фази. После идва ред на 1- Ва фаза -КОМУНИЗЪМ и т.н.