logo

Чунцин е най-големият град в света, за който малцина са чували

Чунцин е най-големият град в света, за който малцина са чували

С околностите „Столицата на мъглата“ наброява вече 50 милиона души

Сигурен съм, че най-вероятно никога не сте чували дори за град, наречен Чунцин. А той си заслужава вашето внимание, пише популярен руски блогър, подписващ се като делайчёхочешь.

Да, дори само защото е най-големият в света! Трудно е да се разбере, но можете да си представите колко китайци живеят в този град. И така, на територията на Чунцин според различни източници се събират 35 милиона души и ако добавите окръг Чунцин, цифрата ще придобие нов облик и вече ще достигне над 50 милиона души!

Странности на жителите на САЩ, които чужденците никога няма да разберат

В сравнение него населението на столицата Пекин е едва 23 милиона души, или, например, Шанхай - 25 милиона души.


Имахме голям късмет да посетим Чунцин и да видим със собствените си очи този невероятен град. Разбира се, трябваше леко да застрашим здравето си, а именно защото  местната атмосфера е изключително съсипана от собствените си жители на гигантския град.

Не само заводите са виновни за всички неприятности. Те със сигурност играят своята роля в замърсяването на  въздуха. Но и местният транспорт. Мама Миа, в Чунцин той е в невероятно количество. И поради задръстванията по пътищата, правителството предложи автомобилите с четни номера да се движат в един ден, а колите с нечетни номера могат да се движат на следващия, както е в Атина.

В тази връзка, поради ежедневния, денонощен, гъст  и опасен смог, който поглъща целия град, Чунцин получил второто си име „Столицата на мъглата“.
Бих искал да вярвам, че това е просто безобидна мъгла, поради високата влажност, но уви, това са главно автомобилни ауспуси!

И знаете ли, ние плавно преминаваме към темата за храната. Защото по китайски съображения, поради неблагоприятния местен влажен климат, на тялото му липсва (био) баланс. Затова жителите на Чунцин ядат невероятно пикантна храна.

Червеният пипер е един вид "Бог" за жителите на лудия Чунцин, а дори има издигнат паметник в чест на него! Това е израз на истински чувства към този зеленчук, така  те показват истинска любов към яркочервената пикантност. Затова бъдете изключително внимателни, когато поръчвате храна в ресторант.

Има райски кътчето по света, където ще ви платят да се заселите там

Градът има много добре развит обществен транспорт. Можете да си позволите да изберете какво ще ви откара на работа днес: или автобуси, които имат отделна лента по магистралите, и не  обикновените автомобили не могат да се движат по нея; или метро; или монорелси; също така, за да преодолеете разстоянието от единия бряг до другия, можете да използвате лифт.

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай