logo

10 забележителности в Лондон, които не са за изпускане

10 забележителности в Лондон, които не са за изпускане

Ето няколко места, които не трябва да пропускате

Лондон е забележителност. Лондон е култура. Лондон е динамиката на големия град.

Но над всичко това стои кралското семейство и богатото наследство, което то притежава. Ако планирате пътуване до този забележителен град, ето няколко места, които не трябва да пропускате.

Бъкингамският дворец

Нито един друг кралски имот няма величието на Бъкингамския дворец и честно казано, кой не би се впечатлил от това мегаимение в сърцето на Сейнт Джеймс? Първоначално построено през 1703 г., дворецът е претърпял значителни подобрения през последните 300 години и днес с гордост се нарича резиденция на кралица Елизабет II.

Пиене и разврат по пристанищата на Маями насред пандемията ВИДЕО 18+

Household Cavalry Museum

Ако пропуснете смяната на охраната, следващото най-добро нещо е посещение на Household Cavalry Museum - малък, но завладяващ музей, далеч от тълпите в Уестминстър. Тук можете да се запознаете с интересните артефакти и истории, свързани с военната история на страната.

Дворецът в Хамптън Корт

Един от само двата оцелели двореца, собственост на Хенри VIII и любим на краля, Хамптън Корт Палас е бил домът на крал Тюдор. Местоположението на двореца на Темза, невероятните градини и драматични интериори правят краткото пътуване до Хамптън на границата на Сури незабравимо.

Азербайджанските села са богати, чисти и учудващо европейски

Уестминстърското абатство

Кралските особи никога не се притесняват за осигуряването на място за сватба, защото Уестминстърското абатство е готово и чака. Трябва ви само поглед към витражите, маслените картини и невероятната готическа вътрешна каменна стена и ще разберете защо това е единственият избор.

Кю Палас 

Кю Палас е достъпен само с билет до Кю Гардънс (или Кралските ботанически градини), но невероятното имение е атракция само по себе си. След като е била дом на крал Джордж III и кралица Шарлот, сградата е възстановена в предишната си слава, а екстериорът създава живописна гледка, заобиколена от изящни живи плетове и величествени градини.

Галерията на Кралицата

Разположена в Бъкингамския дворец, Галерията на Кралицата показва наистина огромната и важна колекция на кралското семейство. Галерията представя богат асортимент от картини, фотография, антични мебели и декоративни изкуства, които обхващат вековете.

Китайски саксии, рисунките на Да Винчи, индийските ножници и картините на Каналето са само малка част от това, което можете да разгледате.

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай