logo

Верига малки чудати хотелчета стана хит за 2019 – ето защо

Верига малки чудати хотелчета стана хит за 2019 – ето защо

Стаите са разположени на най-неочаквани места в Амстердам

Ако сте посещавали Амстердам, знаете, че водните канали са кръвоносната система на града. Общо 165 канала минават през града, а над 1200 моста свързват този лабиринт от заострени къщи.

Сега, благодарение на веригата “SWEETS hotel”, посетителите могат не само да прекарат дни си, заобиколени от красотата на амстердамските канали, но и да се събуждат със страхотна панорамна гледка.

Вече продават билети за пътешествие, което ще стане историческо ВИДЕО

“SWEETS hotel” не работи като традиционните хотели. Няма лоби или рецепция. Вместо това той се състои от 28 индивидуални хотелски стаи, разположени на различни места в града.

Коя е най-хубавата част? Че стаите са разположени близо до мостове или направо върху самите мостове в преустроени сгради на операторите на съоръженията, построени между 1673 и 2009 година, съобщава "БИзнес Инсайдър".

По-рано този месец лондонското списание за архитектура и дизайн “Dezeen” откри иновативната същност на “SWEETS hotel” и го обяви за най-добрия хотел и място за кратък престой през 2019 година в годишните си награди.

 

„Този проект е една фантастична инициатива и колаборация между града, дизайнера и проектанта на града. Той поставя под съмнение цялата идея за хотелите в епохата на Airbnb със своите отделни стаи, разположени из целия град, които позволяват на посетителите да усетят атмосферата му по уникален начин“, посочват от журито.

Към момента 15 от къщите на мостовете са реновирани и могат да бъдат резервирани. Цените варират от 133 долара до 1050 долара за нощ.

 

Сюрреалистичните кръгли квартали край Копенхаген, където хората вече живеят в бъдещето ВИДЕО

Построените между 1673 и 2009 година къщи на мостовете на Амстердам са служели като работно място за операторите на съоръженията, които ги отваряли и затваряли за преминаване. С времето те излезли от употреба заради въвеждането на централизирана операторска система.

 

“SWEETS hotel” се заема да трансформира тези пространства през 2012 година и отваря първите 11 стаи през 2018 година.

 

 

 

 

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай