logo

Вече продават билети за пътешествие, което ще стане историческо ВИДЕО

Вече продават билети за пътешествие, което ще стане историческо ВИДЕО

Британците смятат, че наследникът на Airlander 10 ще предизвика революция в авиацията

Airlander 10 е ярко доказателство за това, че дирижаблите, които след Втората световна война трябваше да се превърнат в основен вид въздушен транспорт, се завръщат и скоро ще станат популярен начин за луксозно пътуване.

Компанията Hybrid Air Vehicles, базирана във Великобритания, проведе въздушни изпитания на своята машина Airlander 10 в продължение на няколко години.

Към този момент това е най-големият летателен апарат в света. Дължината му е 91 метра, докато тази на Airbus A380 е 73 метра.

Вижте най-лъскавата страна на Дубай – ще останете без думи ГАЛЕРИЯ

Британците смятат, че наследникът на Airlander 10 ще предизвика революция в авиацията. Машината трябва да предлага необичайно луксозно пътуване, също както знаменития германски дирижабъл „Хинденбург“.

За разлика от него, обаче, тя трябва да е напълно безопасна.

Преди няколко месеца стартъп компанията DesignQ, отговаряща за дизайна и подобренията на салона на дирижабъла, представи най-новите визуализации на това как ще изглежда той.

Общото мнение е, че салонът е абсолютен лукс, а 19-те пътници на борда ще могат необезпокоявани от никого и по непотворим начин да се любуват на гледката към земната повърхност.

Удивително: Koenigsegg с нов рекорд за 0-400-0 км/ч! ВИДЕО

Сега шведската компания OpenSky пусна първите билети за запазване на мееста за първия рейс на тази необикновена машина. Пътешествието в небето ще продължи 30 часа, през които Airlander X, заедно с пасажерите, ще излети от норвежки град, ще мине над полярния кръг и накрая ще се приземи на Северния полюс.

Пътниците ще могат да видят от дирижабъла ледената шапка на морето.

Машината ще бъде пълна с хелий, а за придвижването ѝ ще отговарят четири 8-цилиндрови двигателя по 4 литра и мощност 325 конски сили.

Airlander X може да развие скорост до 150 км/ч и да прекара във въздуха до 3 дни.

 

Компанията Hybrid Air Vehicles планира да изгради цял парк от такива дирижабли и да започне да извършва търговски полети след 2 години. Засега цената на такова пътуване не е оповестена, но можем да бъде сигурни, че ще е повече от солена.

Това са най-скъпите хотели в света, дори милионерите ще се стреснат

Освен британците, единият от съоснователите на Google – Сергей Брин, също се интересува от дирижабли. Такава машина се строи в хангар номер 2 в изследователския център на НАСА в Еймс.

Planetary Ventures – дъщерна компания на Alphabet, контролира обекта.

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай