logo

В тези прекрасни градове ще почивате за жълти стотинки

В тези прекрасни градове ще почивате за жълти стотинки

Обилен обяд в Ханой – само 6 долара

Вероятно всеки човек мечтае да пътува по света. Много хора смятат, че нямат възможности за това. Но в много градове можете да се минете евтино и да сидонесете много положителни емоции.

NeoFacts представлява 4 световни града, в които можете да се отпуснете за стотинки.

Рига

Латвийската столица няма да остави никого безразличен. Архитектурните й забележителности имат оригиналност и разнообразие. Архитектурата на Рига е включена в списъка на ЮНЕСКО за световното наследство.

Не забравяйте да посетите историческата част на Рига - Стария град. Посетете площада на кметството, също Къщата на черните точки, която датира от XIV век. Отидете до ресторант „Лидо”, където можете да опитате изкушенията на латвийската национална кухня.

Нито една туристическа брошура няма да ви разкрие това: как да се държим на гости у германци?

Също така, основното предимство е, че тук настаняването, храната и пътуването са доста евтини.

Ханой

Някога Виетнам беше затворена страна, която се възстановяваше от войната през 70-те. Днес всеки турист може да се възхити на живописните брегове, да види развитата инфраструктура и забележителната виетнамска култура.

Един ден за настаняване може да струва на туриста само 20-25 долара. И обяд в ресторанта - 6 долара.

Ханой е един от най-бюджетните туристически градове в света. В този град има 18 езера, които са заобиколени от паркове. Ако искате да се възхитите на природата, Ханой е най-добрият вариант.

Ако потърсите, тогава във виетнамската столица можете да намерите приличен хотел, в който един ден ще ви струва 15 долара. А за обяд в обикновено кафе харчите някъде 4-5 долара.

Манила

Манила е столицата на Филипините, която обединява китайската, испанската, индийската и американската култура. Манила съчетава също модерността и старите традиции.

Тук можете да посетите Бинондо - старият Чайнатаун. Има и парк Ризал, където има градини с обща площ от 54 хектара. Из града можете да се придвижвате на джип, който представлява транспорт без врати и прозорци.

Евтин обяд за един човек ще ви струва 3-4 долара. Можете да нощувате в добър хотел срещу 30-35 долара.

Българка описа "Острова на вдовиците" и предизвика фурор в интернет

Белград

Столицата на Сърбия не е толкова популярна сред туристите, но напразно! Този град е в състояние да изненада всички, дори и най-запаления пътешественик. Белград е пешеходен град, така че можете да разгледате абсолютно всички забележителности сами и безплатно.

Туристът може да посети крепостта на Белград, която се намира на хълм, чиято височина е 125 метра. Дунавският разлив е любимо място за местните жители. Пълно е с магазини, има велоалеи, места за забавления - отражение на сръбското гостоприемство. Забележителностите не свършват дотук.

В Белград можете да намерите двойна хотелска стая, която ще ви струва 30-35 долара. Един обяд в добър ресторант ще ви струва 9-10 долара. Вкусете много вкусните плескавици само за 2 долара.

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай