logo

В Танзания отслабнахме много, въпреки че взехме „All inclusive“. Как хранят туристите в Занзибар

В Танзания отслабнахме много, въпреки че взехме „All inclusive“. Как хранят туристите в Занзибар

Почти всичко беше еднообразно и без вкус

Днес искам да споделя информация - по отношение на храната на остров Занзибар, защото мнозина са свикнали с факта, че ако хотелът е "All inclusive", тоест ще ядете на корем - тоест определено няма да сте гладни.

Така че - за Танзания и по-конкретно за остров Завнзибар, това не важи, пише български турист в социалните мрежи. Въпреки че и в друга държава се сблъсках с глад в хотел - това беше Китай. Закуски в хотела имаше, но такива, че беше невъзможно да се ядат. Ядях само плодове, а също и свалих 3 кг през престоя си. Който иска да отслабне - такава почивка вероятно ще бъде полезна.

Добре, обратно в Танзания. Искам да ви кажа какво е "All Inclusive" в стил Занзибар, какво не трябва да се очаква на масите в хотелите.

Сега няма да обсъждам скъпи луксозни "пет" - вземете например посредствен хотел с 4 * от евтините опции.

Ибург - кварталът с плаващите къщи в Амстердам

От напитките - само кафе, чай. Кафето не е вкусно, през цялото време го сравнявах с капучиното, което пих в Турция - то беше вкусно. Няма сок, няма безалкохолни напитки, нищо.

Плодове - както навсякъде другаде в тропиците, манго, диня, папая. Понякога пъпеши, питахая.

Пържени бъркани яйца, те не правят омлет, има варени яйца, понякога юфка с лук и зеленчуци, понякога пържени картофи, няколко вида рула и препечен хляб, сладко, масло. Малки колбаси без вкус, това е всичко.

Сега забавната част -  обеди и вечери. тъй като сме с дете на 3 години, не искахме да се занимаваме с храна извън хотела, взехме "All inclusive". И съжалихме!

Да видим обяда. Първото е супа, някаква гъста и с мирис или на тиква, или на някакъв местен зеленчук, детето не я яде.

Второ, има два вида за избор, риба или пиле, и един вид гарнитура, като юфка.

Десерт - плодове, нарязани на ситно в саламура. И пресни плодове. Това е в изобилие. Сега опитайте да нахраните дете с това и ще разберете.

Вечеря - асортиментът е приблизително същият като обяда, но без супа. няколко вида горещи ястия, най-често задушени риби, два пъти имаше соте от морски дарове, не лошо, но пикантно.

Това са кулинарните специалитети на Конпривщица

Гарнитурата е една - пържени картофи или тестени изделия, или зеленчуци като задушени или приготвени на пара, постни. Моркови, карфиол, броколи. Без вкус.

Е, и плодове при всяко хранене, ядох само тях главно, затова отслабнах. Не обичам риба, нямаше месо, не харесвах гарнитурите.

Ако сте свикнали да пътувате до Тайланд с 3 * - закуските са приблизително еднакви, малко по-бедни.

По принцип вземете само закуски в хотела - по принцип няма смисъл да обядвате и вечеряте на територията на хотела, а напразно да плащате пари.

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай

а бе...

а бе... 13.12.2020 17:20

...не му е сега вревето да се ходи на такива почивки - PCR тестове,карантини,ограничения,неизвестност дали няма да увиснеш блокиран в някоя такава държава без средства и без помощ от никого...чист авантюризъм си е.

Гошо

Гошо 04.01.2021 7:03

Че кой го е бил да ходи на почивка в Танзания? А и не се ходи на почивка за да яде човек.

Сани

Сани 04.01.2021 16:35

Всичко което сте написали не виждам нещо лошо или гадно, по-скоро сте прекалено претенциозни.

lolly9

lolly9 21.01.2021 15:08

https://exoticholiday.bg/pochivki-v-zanzibar/Zanzibar/Ekzotichno-safari-v-Tanzania-i-pochivka-na-ostrov-Zanzibar-ot-02042021

lolly9

lolly9 21.01.2021 15:09

https://exoticholiday.bg/pochivki-v-tanzania/O-v-Zanzibar/ekzotichna-pochivka-ostrov-zanzibar