logo

В Италия масово продават прекрасни къщи по 1 евро

В Италия масово продават прекрасни къщи по 1 евро

Разбира се, има уловки

Какви са тайните на порутените къщи в Италия, където никой не е живял години или десетилетия и се продават за 1 евро? Такива действия се инициират от местните самоуправления, с цел „съживяване“ на някои места в страната, т.е. за увеличаване на населението.

Не всичко обаче е толкова просто, колкото изглежда.

От местата, които вземат решение за подобни действия, най-застрашена е Сицилия, която хората започнаха масово да напускат през 60-те години на миналия век.

Тенденцията на миграция от провинцията към големите градове датира от това време и само в град Самбука населението е намаляло с 30% през последните 70 години. Сега италианските власти търсят начини да „привлекат“ нови жители, но това си има цена.

Това са 5 от най-колоритните градове в Русия

Тайната е, че който си купи къща, трябва да инвестира в нея, така че има много скрити разходи при закупуването на италианска "къща за едно евро".

YouTuber реши да разкрие как изглеждат тайните на тези недвижими имоти, а видеото му е гледано 1,7 милиона пъти от октомври.

Той и неговият приятел посетиха Самбука, градът, най-известен с къщите си от 1 евро, на около 68 км от Палермо. Улиците в града са много тесни, а самите сгради / къщи са доста тесни. Може да изглежда твърде архаично за някои, особено заради паветата, но факт е, че много американци в САЩ правят копия на тези „порутени сгради“.

Те се срещнаха с един от създателите на програмата "Къща за евро", а името му е Джузепе. Кампанията, която той стартира, беше толкова успешна, че оттогава 20 италиански града следват примера.

Един регион предложи да даде 27 000 долара на всеки, който се премести там и започне бизнес.

Първа авиокомпания ваксинира всичките си пилоти и стюардеси

В края на януари 2019 г. Мередит купи такава къща. Тя е американка, но семейството й произхожда от сицилианско село.

В къщите има много място, гледката от балкона е прекрасна, сякаш сте на кино сцена, но има ли някакви тайни, колко струва всичко и струва ли си? Изискванията са следните: трябва да я обновите в рамките на три години и да похарчите минимум 17 000 евро за ремонт, а къщата трябва да е функционална - за да можете да живеете в нея.

По-късно получавате депозит, който е $ 5,859 за къща за от $ 1,19.

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай