logo

Уникално! Отварят първия в света басейн, който виси във въздуха ВИДЕО

Уникално! Отварят първия в света басейн, който виси във въздуха ВИДЕО

Басейнът е донесен от Колорадо и е свързан с всяка сграда чрез технология, която позволява той да бъде местен и която го адаптира към поривите на вятъра

Първият в света „носещ се във въздуха“ басейн със стъклено дъно и гледка от 35 метра височина над улиците на Лондон отваря врати следващия месец.

Басейнът, разположен между два квартала с луксозни апартаменти в „Найн Елмс“, ще бъде само за смелите посетители. Той ще има непрекъсната гледка от 10-ия етаж, на 35 метра във въздуха, съобщава „Сън“.

Най-големите басейни в света: колко струва да се плува там

Дългият 25 метра басейн ще съдържа 400 тона вода и ще има изглед към струващото 1 млрд. долара американско посолство, както и към сградата на парламента и Окото на Лондон.

Церемонията по откриването ще е на 19 май и ще се излъчва на живо. На нея ще има изпълнение на отбор по синхронно плуване.

Басейнът е донесен от Колорадо и е свързан с всяка сграда чрез технология, която позволява той да бъде местен и която го адаптира към поривите на вятъра.

Цените на партаментите в комплекса „Ембасу Гардънс“ започват от 600 000 паунда и стигат до 5 млн. за мезонет. Ако имате достатъчно късмет да живеете там, ще можете да се възползвате и от бар на покрива и СПА център.

Според сайта на компанията, идеята за басейна е възникнала през 2013 г. Там се посочва още: „Разположеният върху сградите на Embassy Gardens’ Legacy Buildings, „Небесният басейн“ е първият в света „носещ“ се плувен басейн. След като се инсталира, дългият 25 метра акрилен басейн ще позволи на членовете на ексклузивния клуб на комплекса – “Eg:le Club”, да се плъжгат между сградите на 35 метра в небето“.

Този невероятен басейн ще бъде новата атракция в Дубай! Можете да го посетите при едно условие СНИМКИ

„След като отплувате, можете да погледнете право надолу. Ще бъде като летене“, обяснява строителният инженер Брайън Екерсли.

(Снимки: Embassy Gardens)

 

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай

https://kamerimoreto.eti.pw

https://kamerimoreto.eti.pw 25.04.2021 18:28

https://kamerimoreto.eti.pw