logo

Туристи в шок от забрана за мъже в турските хотели

Туристи в шок от забрана за мъже в турските хотели

Гостите трябва да направят резервация с придружителка жена, за да могат да се настанят

Много туристи не са наясно с една много важна забрана на хотелите в Турция. Те отказват да настаняват мъже, които са без жени. Мотивът за това е много прост.

Пътешественик на име Денис останал шокиран, след като се опитал да си запази хотелска стая заедно със свой приятел мъж и му казали, че това не е позволено.

На сайта на хотела в Бодрум било написано: „Запазването на стая за индивидуални гости мъже не е възможно. В случай на резервация хотелът си запазва правото да я отмени безусловно“.

Как изглежда Бургас в очите на двама млади французи

Когато Денис пробвал да запази двойна стая за двама мъже, му било казано, че това също не е позволено, тъй като „мъжете купонясват много тежко и създават проблеми“, става ясно от сайта One Mile At A Time.

 

От хотела обясняват: „За съжаление не приемаме двама мъже да отсядат в една стая“.

Мъжете трябва да направят резервация с продружителка жена, за да могат да се настанят. В интернет се разпространява списък от над 100 хотела, за които се твърди, че не приемат единични или двойни резервации, които са само за мъже, пише „Сън“.

Жена, живееща в Турция, потвърждава, че тази мярка има за цел да спре мъжете да „нападат момичетата и да се опитват да ги свалят“.

„Те са и много агресивни. Това е голям проблем в Турция, за съжаление. И повечето от луксозните хотели имат подобна политика. Всъщност и повечето барове имат същите правила.

Те не приемат сами мъже в баровете, освен ако не са с жена. Това се прави просто за да се предпазят другите гости от нежелани нападки“, обяснява тя.

Някои коментиращи не са съгласни и твърдят, че това е полова дискриминация.

„Това нормализира идеята, че самотните мъже са хищници или, по-лошо, предполага, че те би трябвало да се държат като хищници в ситуации, от които могат да се измъкнат безнаказано“, пише един от тях.

Защо туристите в Турция не обичат да ходят на Черно море

През 2019 година един баща изпадна в шок, когато разбра, че в турския хотел, който беше отседнал, има забрана за алкохол, а басейните са разделени по полове.

А през 2020 г. туристи бяха неприятно изненадани на плажен бар в Бодрум, където ги накараха да платят 369 турски лири за дюнер и 550 лири, за да плуват в морето.

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай

Кико

Кико 11.09.2021 16:40

Там в Турция все още се правят опити: Мъж да роди! Да им пожелаем успех(опити се правят и с кози)!

Реално обективен

Реално обективен 12.09.2021 5:51

Те затова са още в XVII век. Добре, че не са изисквали мъжете да си сложат фереджета.

Kaна Дамаджанова

Kaна Дамаджанова 12.09.2021 17:40

В турските хотели улесняват работата на проститутките като не допускат само мъже.

rezak_rezak

rezak_rezak 12.09.2021 19:12

Странно е всичко това, да не позволяват да те регистрират с приятел в хотел! може да са брачна двойка!