logo

Това са най-отдалечените барове в света

Това са най-отдалечените барове в света

Те са разположени в някои от най-призрачните пейзажи на планетата

Във времето, в което живеем, нуждата от социална дистанция е все по-остра. Така че определено е добра идея да пийнете едно в в някой от баровете, които ще ви представим - те са най-отдалените в света.

Разбира се, степента им на изолираност варира, но всички имат едно общо нещо - разположени са в някои от най-призрачните пейзажи на планетата, пише Daily Mail. 

Хотел Birdsville, Куинсланд, Австралия

Разположен на близо 1580 км на запад от Бризбейн, на ръба на пустинята Симпсън, се намира Бърдсвил - изолиран град с типична задънена улица - The Birdsville Hotel.

Той приема пътници от цял ​​свят от 1884 г. насам, а барът му е украсен със спортни значки, туристически снимки и регистрационни табели.

Как изглеждат хотелите след карантината

Да стигнете до града означава да сте добре организирани, да умеете да планирате, да сте отдадени и да имате високопроходим автомобил. Условията на пътя са непредсказуеми в района, като са възможни агресивни прашни бури и наводнения.

Rex Airlines лети два пъти седмично до Бърдсвил, същото правят и няколко чартърни компании. А самолетният хангар е точно срещу хотела.

Faraday Bar, Антарктика

Разположен на около 8 км от Антарктическия полуостров и на 1180 км от най-близкото пристанище в Южна Америка, Faraday Bar се счита за най-южния в света.

Той се намира в старата изследователска база Вернадски, като е убежище за украинските изследователи, които живеят там, както и за преминаващи туристи през летните месеци.

Остров Галиндес е достъпен само чрез експедиционни кораби, като са нужни и специални разрешителни. Когато се доберат до там обаче, жените няма нужда да плащат в бара, стига да оставят като подарък сутиена си, който влиза във внушителната колекция, разположена зад барплода.

Albatross Bar, Единбург на Седемте морета, Тристан да Куня

Добре дошли в средата на океана.

Отвъдокеанската територия на Обединеното кралство Тристан да Куня, който има обиколка от само 40 км, се слави като най-отдалечения обитаем архипелаг в света.

Albatross Bar пък наистина е най-отдалечената кръчма на планетата.

Островът е разположен в южната част на Атлантическия океан, приблизително по средата между Кейптаун в Южна Африка и Уругвай в Южна Америка, на 2415 км от най-близката обитаема суша - остров Света Елена.

Да стигнете до там е доста сериозно предизвикателство, тъй като на острова няма летище, така че пътуването с лодка е единственият вариант.

За да забавлява своите посетители, барът сервира разнообразни питиета. Той се намира в главното селище Единбург на Седемте морета, като в календара му редовно има танци и обществени събития.Ирландската кръчма, Намче Базар, Непал

Просто име, но не толкова лесна за достигане дестинация.

Ирландската кръчма се намира на двудневен поход (или пътуване с хеликоптер) от летището в Лукла. Разположено е в град Намче Базар - портата към Еверест.

Вероника се омъжи за балиец и разкри истината за живота там


На 3400 метра надморска височина, той се смята за един от най-високо разположените ирландски барове в света.

Клиентелата е смесица от шерпи, планинари и местни жители, като барът предлага разнообразие от ирландски уискита и наливни бири. Това е може би единственият ирландски пъб в света, който има и бургер в менюто си. 

Floyd's Pelican Bar, Ямайка

Със сигурност ще сте готови за питие, след като гребете до Floyd's Pelican bar в Ямайка.

Отдалечената селска колиба, построена на кокили в Карибско море, е рожба на местен, наречен Флойд, който завършва изграждането й през 2001 г. Получава името си от пеликаните, накацали по близката пясъчна ивица.

Намира се на приблизително на 1.6 км от сушата - най-близкият град е Черна река. Въпреки урагана Айвън, който унищожи оригиналния бар през 2004 г., той е толкова важна забележителност, че в рамките на един месец е възстановен от местните жители.

Все още е управляван от самия Флойд, който призовава посетителите да издълбаят името си в дървесината на структурата, която действа като книга за гости.
Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

Коментирай