logo

Това италианско село ще ви плати до 60 000 долара, за да се преместите в него - ето условията

Това италианско село ще ви плати до 60 000 долара, за да се преместите в него - ето условията

Санто Стефано ди Чезанио търси хора, които да карат линейка, или отворят магазин

Избраните кандидати трябва да са на възраст над 18 години и под 40 години и трябва да са готови да живеят в селото поне пет години.

Санто Стефано ди Чезанио в италианския регион Абруцо предлага на жителите поминък - да се преместят в идиличното им село на 1250 метра надморска височина и да започнат бизнес, за който биха получили финансова помощ до 60 000 долара.

Това планинско място в южната част на Италия има общо 115 жители и повечето от тях са на възраст от 60 до 70 години. По-малко от 20 души са на възраст под 13 години, поради което кметът Фабио Сантавица се страхува за бъдещето.

Ето защо той направи план за заселване на мястото и възстановяването му.

Шокиращи СНИМКИ на нагли пътници, които ще ви отвратят от летенето

Санто Стефано ди Чезанио търси нови жители от места с население над 2000 души. Те не искат да изгонят своите хора от селището, в което липсва млада работна сила.

Градската администрация обещава да плаща на всеки нов жител месечна помощ от около 800 долара или максимум около 10 000 долара годишно за първите три години на пребиваване.

Ще им бъде предоставена и къща с минимален наем. Най-важното условие е жителите да са готови да започнат собствен бизнес, за който могат да получат еднократна помощ в размер на 20 000 евро.

Защо в турските хотели не пускат ергени без жени

Особено търсят хора, които биха карали линейка, да отворят хранителни магазини, служба за почистване и ремонт, туристически водачи за околността.

Селото търси 10 нови жители, с които да започне, или пет семейни двойки.

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай