logo

Това е известната бамбукова гора, от която милиони туристи си тръгват разочаровани

Това е известната бамбукова гора, от която милиони туристи си тръгват разочаровани

Арашияма е едно от задължителните места за туристи в Киото

Въпреки факта, че гората е красива, туристите често са разочаровани, след като я видят на живо и затова не я оценяват с добри отзиви.

Разположена в края на града, на около половин час от центъра, бамбуковата гора Арашияма или Сагано, както я наричат ​​още, е едно от задължителните места за туристи в Киото. Вероятно най-известната гора в Япония е любима цел на фотографите, но също и на Photoshop и други инструменти за редактиране на снимки.

Интернет е залят от нереално подредени снимки на това място в зелени и златни нюанси, но за съжаление това не е преживяването, което ще изживеете в Арашияма.

цените на фотографиите, които ни връщат към времето на самураите и гейшите и дават доза тишина и спокойствие, в действителност са много различни.

Уникално място, където можете се заклещите между два континента

Преди пандемията гората се посещаваше от почти 5 милиона туристи на месец и тези, които искаха да получат перфектна снимка, трябваше да „страдат“  доста, тъй като освен да намерят по-силната интензивност на цветовете, трябва да избягват или „изтриват“ голям брой хора от кадъра.

Без значение колко красива е гората, туристите често са разочаровани, след като я видят на живо и затова не я оценяват добре, но ако пътят ви отведе до Киото, Арашияма определено не е загуба на време.

Вторият живот на Boeing 747: Най-необичайният хотел в света

Особено интересно е да се докоснете до великолепните дървета и звуците на вятъра или дъждовните капки. Входът е безплатен, а най-доброто време за посещение е сутрин или през почивните дни.

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

Коментирай