logo

Топ 3 на държавите, където е най-лесно да се емигрира без пари

Топ 3 на държавите, където е най-лесно да се емигрира без пари

Тук не е необходимо да имате големи спестявания и можете да се интегрирате начаса

Една от малкото страни в Централна Америка, където престъпността не е толкова висока, колкото тази на нейните съседи. Страна, в която времето е топло и влажно през цялата година и нашите сънародници много го харесват. 

Панама е такава държава, в която едва ли трябва да харчите пари за топли дрехи. Не е нужно да кандидатствате за виза, ако планирате да останете тук за по-малко от три месеца. С работата тук, разбира се, всичко е лошо. Но ако имате търговски или жилищни недвижими имоти в родината и има възможност за отдаване под наем, тогава можете да се почувствате удобно тук.

Тайни плажове по света, скрити от любопитни очи

Ще може да се получи гражданство само след пет години постоянно пребиваване. Важно е да разберете, че за да живеете в тази страна, трябва да имате стабилен доход във вашата родина с ниво над средното. Лятото през цялата година е категоричен плюс на такава имиграция, но трудността при намирането на работа е минус. Но с постоянното търсене на работа, този проблем рано или късно ще бъде разрешен положително.


Индонезия

Тази страна е една от най-големите островнидържави на нашата планета. Индонезия има четвъртия по големина брой население в света. Огромен брой желаещи да дойдат тук за почивка, не по-малко са тези, които искат да останат тук завинаги.

Най-надеждният начин за получаване на постоянно пребиваване в тази страна без никакви капиталови инвестиции е безплатната образователна програма в Дармасисва. Младежите на онези страни, с които Индонезия има дипломатически отношения, имат тази възможност безплатно.

Какво не трябва да ядем и пием по време на полет?

Най-добрите от тях могат да получат стипендия от около $ 100, което не е лоша сума според местните стандарти. Влизането с виза е неудобно, тъй като трябва да я подновявате всеки месец; след няколко такива процедури ще можете да кандидатствате за дългосрочна виза. 


Филипини

Изглежда малко от тези, които търсят държава с мек климат за постоянно пребиваване в нея, са обмисляли тази опция. Междувременно това е може би най-простият и най-достъпен вариант от всички налични. Преценете сами:

• с туристическа виза има възможност да живеете почти две години;
• не много богата държава, в която са разработени „опростени“ схеми за получаване на разрешение за постоянно пребиваване;
• нямате нужда от паспорт за цял живот;
• чрез удължаване на визата става възможно да се направи филипинска лична карта с откриване на банкова сметка, както и получаване на шофьорска книжка и разрешение за извършване на частен бизнес.

Животът далеч от центъра на града е идеален за чужденеца. В тази страна е престижно да се занимаваш с преподаване, а знанията по английски език ще ти осигурят добри печалби, а като алтернатива има възможност да станеш курортен водач. Единственият недостатък е, че на чужденците е забранено да притежават недвижими имоти.

Довеждайки този разговор до неговия логичен завършек, бихме искали да отбележим, че изборът трябва да бъде направен от вас сред страните с нисък стандарт на живот, с мек целогодишен климат и туристическа ориентация в икономиката.

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

Коментирай