logo

Шокираща оферта: Компания води пиячи на алкохолен тур в… Северна Корея

Шокираща оферта: Компания води пиячи на алкохолен тур в… Северна Корея

Директорът на компанията Мат Елис заяви, че санкциите срещу Северна Корея неочаквано са я превърнали в бирена дестинация

Известно е, че британците и ирландците празнуват изключително бурно Деня на Свети Патрик и го поливат обилно с бира, която често е зелена в чест на светеца.

Сега, обаче, на тяхното внимание е една меко казано необичайна оферта – алкохолен тур в Северна Корея.

Най-богатият комунистически град, където всеки има скъпи коли, къщи и поне 100 хиляди долара на сметка

Туристическата компания Smiling Grape Adventure Tours, ще заведе клиентите си в най-добрите кръчми, барове и малки пивоварни на Пхенян през март 2020 година.

Туристите ще бъдат придружени и до местна винарна, където ще бъдат сред първите западняци, опитали тамошните вина.

Директорът на компанията Мат Елис заяви, че санкциите срещу Северна Корея неочаквано са я превърнали в бирена дестинация, съобщава „Дейли Мейл“.

„Културата на пиене е голяма в Северна Корея. Недостигът на гориво, който се дължи на санкциите срещу страната заради ядрените ѝ програми, не позволява бирата да бъде транспортирана до всички части на страната. Затова има множество микропивоварни“, обяснява той.

„Микропивоварните са навсякъде – в хотелите, ресторантите, залите за боулинг, караоке баровете и универсалните магазини“, добавя той.

Туристическият бос е напълно убеден, че севернокорейците ще се присъединят към забавлението.

„Севернокорейците имат много празници, подобни на Деня на Свети Патрик, през годината – от рождените дни на лидерите до значими дати от историята на страната“, посочи той.

„Както в Ирландия, Северна Корея използва тези празници, за да се отпразнува културната си идентичност. Сигурен съм, че иркандският празник ще е доста нов за тях, но севернокорейците са приятелски настроени, любезни и любопитни хора“, смята Елис.

Най-известната бира в страната е „Таедонганг“, наречена на името на реката, минаваща през Пхенян. Ако вкусът ѝ е странно познат, то е защото пивоварната е създадена с оборудването на затворената пивоварна Ushers в Троубридж, Англия.

Според Елис, тази бира е много по-добра от южнокорейската. Вината пък, най-често се ползват с медицински цели.

„Тъй като западните лекарства се намират трудно, а запасите от медикаменти перманентно са изчерпани, севернокорейците се обръщат към традиционните лекове като алтернатива. Има чудесно изглеждащо змийско вино с плуваща в течността мъртва змия. Така се произвежда лек срещу късогледство и оплешивяване“, обяснява той.

„Там можете да намерите и противоречивото вино от тигрова кост, което се ползва широко за лечение на ревматизъм и артрит. Убедиха ме да си купя вино с рог от елен, което с удоволствие отнесох в къщи“, разказва Елис.

По думите му, въпреки забраните в страната може да се намери сериозно количество чуждестранен контрабанден алкохол. Според него явно не е много трудно да се намерят луксозни марки малцово уиски, спиртни напитки, вина и шампанско.

Как да различим китайците, японците и хората от Южна Корея?

На въпрос смята ли наистина за разумно да води туристи на алкохолна обиколка в тази страна, Елис отговаря: „Ще бъдем сред местните в микробирариите, кръчмите, баровете и ресторантите. Известно е, че алкохолът сближава хората и сваля бариерите. След като и двете страни са леко подпийнали, нашите могат да научат много неща за живота в тази изумителна изолирана страна“.

Пътуването, което започва от Китай, ще се проведе от 15 до 20 март 2020 година. Цената му е 1295 паунда.

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай