logo

Сензационен нов хотел приема гости във влак, увиснал във въздуха ВИДЕО

Сензационен нов хотел приема гости във влак, увиснал във въздуха ВИДЕО

В цената за нощувка ще бъдат включени всички хранения, напитки и дневни развлечения

Въпреки че пандемията от Covid-19 забави страшно много откриванията на грандиозни хотели, все пак няколко впечатляващи места за настаняване ще успеят да отворят врати през 2020 г.

Сред най-интересните е „Крюгер Шалари: Влакът на моста“ (“Kruger Shalati: The Train on the Bridge”).

Най-грозният град в света стана туристическа атракция

Обектът, който още се строи, представлява луксозен хотел, частично разположен на историческия мост „Селати“ над река Саби в страхотния Национален парк „Крюгер“ в Южна Африка.

Както подсказва името, изцяло реновиран влак с 24 стаи-вагони ще бъде поставен за постоянно на излезлите от употреба релси на моста. Датата за откриването все още се уточнява, тъй като строителните работи се забавиха заради коронавируса, но от персонала заявиха пред Си Ен Ен, че са убедени, че той ще функционира до декември 2020.

Големите, покрити със стъкло стаи, всяка от които гледа към реката, са с декор, създаден в сътрудничество с местни творци. Има отделна зона за хранене и плувен басейн – също върху моста.

Има, обаче, лоша новина за семействата с малки деца. Само гости на 12 и повече години ще бъдат допускани до вагоните. Други 7 стаи, които ще са удобни за семейства и ще бъдат на земята, наречени „Къщата на моста“, ще бъдат добавени към обекта в началото на 2022 година.

„Крюгер Шалати“ отдава дължимото на началото на националния парк като туристическа дестинация преди близо 100 години, когато през 20-те години първите посещения там били разрешени. Тогава влаковете спирали за през нощта точно на същото място, където ще се намира хотелът.

Той е в съседство с лагера „Скукуза“ в Националния парк „Крюгер“, където спокойно си живее „голямата петорка“ – лъвове, леопарди, носорози, слонове и африкански бизони. В цената за нощувка, която ще започва от 520 долара на човек, ще бъдат включени всички хранения, напитки и дневни развлечения.

Името на хотела е вдъхновено от Шалати – африканска царица-войн, която, според легендата, била една от първите жени военачалници в малкия клан Тебула, част от племето цонга, което живеело в горите около планината Мърчисон в днешна провинция Лимпопо.

(Снимки: krugershalati.com)

Почувствайте се като раджа в този уникален хотел на 5 века СНИМКИ

А самият парк „Крюгер“ е един от най-големите резервати за сафари в Африка. Той покрива 2 млн. хектара земя и е пълен със стотици видове животни, както и места с културно и археологическо значение.

Паркът беше затворен на 25 март, когато Южна Африка обяви блокада заради коронавируса, но наскоро отвори за еднодневни екскурзии на посетители, които пристигат неорганизирано.

 

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай