logo

Приказно! Най-дългата разходка сред короните на дърветата ВИДЕО

Приказно! Най-дългата разходка сред короните на дърветата ВИДЕО

Ако тръпката от разходката високо в гората не е достатъчна, по-младите посетители могат да си добавят още адреналин

Има безброй различни начини да бъде разгледана и оценена природната красота на Швейцария – от живописните пътувания с влак до епичните планински маршрути и още много други. А от това лято списъкът става по-дълъг заради грандиозното откриване на една нова атракция, която изпраща посетителите високо над земята.

Атракцията се казва „Сенда дил Драгун“ и е най-дългата пешеходна пътека сред короните на дърветата в света. Тя е дълга 1,5 км и свързва селата Лаакс Муршетг и Лаакс Дорф в Югоизточна Швейцария. Представлява издигната пътека, която се извисява над горския килим.

Пътешествие с ледниковия експрес – едно уникално изживяване

„Сенда дил Драгун“, което се превежда като „Пътя на дракона“, отвори за посетители на 11 юли и оттогава е приела над 45 000 души, съобщава “Travel+Leisure”.

Маршрутът предлага различни начини за това разходката да се превърне в едно незабравимо преживяване. По него има четири платформи с места за сядане и инфомрационни табла, разказващи за растенията, дърветата и животните, които могат да бъдат видени в гората.

Ако тръпката от разходката сред короните на дърветата не е достатъчна, по-младите посетители могат да си добавят още адреналин като се спуснат по спираловидната пързалка, построена в кулата в Муршетг.

От октомври за посетителите ще има и дигитално преживяване. С помощта на таблет под наем на пет определени места по пътя те ще влизат в света на обогатената реалност и ще получават информация за живота на регионалните растения и животни, геологията, земеделието и човешките селища.

И макар Пътят на дракона да изглежда като занимание за топлите дни, организаторите вече имат планове да го превърнат в зимна приказка през предстоящия празничен сезон. Гостите могат да очакват и събития, свързани с музика, разказване на истории и поява на приказни герои по пътя.

 

Цената за „Сенда дил Драгун“ започва от около 8,75 долара за еднопосочен билет за деца и 17,50 долара за възрастни.

В региона Флимс Лаакс се намира най-големият снежен парк в Европа и най-голямата в света рампа за екстремни спортове, така че има много възможности за приключение преди или след разходката по „Сенда дил Драгун“.

 

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай