logo

Поредно италианско село ще ви плати, за да се преместите в Тоскана

Поредно италианско село ще ви плати, за да се преместите в Тоскана

Санта Стефано ди Сесанио предоставя до 52 500 долара, за да зажиеете там

Поредно италианско село взе мерки срещу обезлюдяването си, като стартира програма, в която предлага пари на хора, желаещи да се преселят.

Всички вече сме чували за къщите, които други села предлагат за сумата от 1 евро, при положение, че се преместите. Едно от най-красивите селца в Италия обаче предлага да ви плати 50% от наема, ако заживеете в него и работите оттам.

При положение, че станете и местен жител, биха последвали нови парични бонуси. Пари ще ви бъдат дадени и при положение, че в семейството ви се роди бебе, или пък започнете бизнес оттам.

Програмата е подобна на тази, която през миналата година предложи и селото Санта Стефано ди Сесанио, която предоставя до 52 500 долара, за да зажиеете там. Подобни програми има също и в различни части на САЩ, припомня Forbes.

Село Санта Фиора се намира в Тоскана и е заобиколено от кестенови дървета и водопади.

Първоначално, от кметството ще плащат по 200 евро (240 долара), или 50% от наема ви, при положение, че живеете и работите там в следващите 2-6 месеца.

Да, това може би не е много, но следва да се вземе предвид и факта, че наемите в селото са в диапазона от 300 до 500 евро (366-610 долара), което би означавало, че биха ви били нужни само 100 евро (122 долара), за да заживеете в Санта Фиора.

Според CNN, единственото изискване е да продължите да работите оттам, независимо в коя сфера е дейността ви.

Това обаче не е всичко. Ако искате да стартирате собствен бизнес от Санта Фиора, ще ви се предоставят 30 000 евро (36 604 долара), с които да превърнете някоя от старите сгради в хотел. Ако в следващите месеци в семейството ви се роди дете, следва нов бонус – от 1500 евро (1830 долара) за всяко бебе.

„Това място е отлично за дистанционна работа и отглеждане на деца. Имаме ниски такси за детските градини, безплатни училищни автобуси, както и много занимания за децата, за да могат родителите им да отдъхват, казва кметът Федерико Балочи.

Днес в Санта Фиора живеят 2500 души, които обаче имат висококачествена оптична интернет връзка.

От кметството дори вече имат уебсайт, на който са показани наличните имоти за наем, както и контакти на доставчици на храна, водопроводчици, лекари и детегледачки.


 

Коментирай