logo

Пет дестинации, където е най-добре да отидете през есента

Пет дестинации, където е най-добре да отидете през есента

Сред тях са Варанаси, Мелбърн, Москва...

Всеки град има свое годишно време, а някои места предлагат специални дейности само през есента.

Планират се страхотни есенни пътувания и много договорености вече са в продажба, но има и такива, които все още не знаят коя страна на света биха посетили. За тази цел CNN Travel предлага пет места, които са чудесни за есенно посещение.

Мюнхен, Германия

Това е най-добрата есенна дестинация вероятно всяка година заради известния Октоберфест, който започва на 21 септември и продължава до 6 октомври. Заради този фестивал Мюнхен събира милиони любители на бира от цял ​​свят всяка година.

Жените в Африка ядат камъни, някои се пристрастяват като към наркотици

Туристите се забавляват по улиците на Мюнхен, облечени в народни носии, поли или панталони и всички са приятелски настроени и правят всичко възможно, за да разберат къде се продават най-добрите колбаси и кърпи.

Британска Колумбия, Канада

През по-голямата част от годината е много трудно да забележите мечки гризли в Северна Америка, защото те се страхуват да се появят пред хората. В Британска Колумбия тази ситуация се променя през есента, когато величествените "горски ловци" се спускат по реката и ловуват сьомга, докато се охранят добре за зимния сън.
До средата на октомври мечките гризли се хранят от реката и присъствието на хора изобщо не ги притеснява. Следователно, по това време на годината има „Мечешки лагер“, където можете да се насладите на природата и най-накрая да се възхитите на тези животни в естественото им местообитание.

Москва, Русия

По света хората прекарват часове в разглеждане на цветовете, които природата организира всяка есен. Нюансите на червено, оранжево и златисто върху листата в парковете привличат много туристи в Москва. Много бивши аристократични имения са превърнати в обществени паркове, което ви доставя допълнително удоволствие да се насладите на есенната разходка.

Градът зад стената, където 50 000 живеели на 126/213 кв. м

Москва е град, който е красив по всяко време на годината заради красивата си архитектура и културното многообразие. Но поради суровата зима есента е може би най-доброто време за посещение на Русия. Един от най-добрите начини да видите всички красоти на този град е чрез обикаляне на реката.

Индия

В Индия всяка есен се провежда фестивал на светлината, наречен Дивали. Това е най-големият и зрелищен фестивал в страната и посетителите имат възможност да видят милиони фойерверки, празненства и религиозни обреди. Фестивалът се характеризира с колоритна, добра атмосфера и много игри.

Дивали е „най-светъл“ във Варанаси, най-светлият град на Индия. Тук хората могат да видят много лодки на река Ганг, докато над тях небето е осветено от фойерверки в различни цветове. Фестивалът е последван и от много състезания, в които хората правят най-зловещите статуи на демона Наракасура, за да ги запалят по-късно и да създадат от тях светлина.

Мелбърн, Австралия

Мелбърн се счита за един от "най-жизнените" градове в света и затова много туристи го посещават целогодишно. През пролетта (нашата есен) обаче се провежда едно специално събитие, което си заслужава вниманието на любителите на конете.

Купата на Мелбърн е най-престижното конно състезание в Австралия. Той се провежда в началото на ноември, а хората след посещението на хиподрума имат на разположение богато градско съдържание, с което допълват  празника.

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай