logo

От тарантули до вуду кукли: Какво може да се купи на най-странните пазари в света?

От тарантули до вуду кукли: Какво може да се купи на най-странните пазари в света?

Те са идеални места за среща с културата, местните жители, ежедневието

Където и да отидем, с удоволствие посещаваме пазарите - те са идеални места за среща с културата, местните жители, ежедневието на мястото ...

Въпреки че всеки пазар има свой чар, някои се открояват с екзотичните си предложения или метод на работа. Това са най-необичайните пазари в света:

Магически пазар (Боливия)

Ако вярвате в духове или се интересувате от местните вярвания и обичаи, може да няма по-добър начин да се обърнете към тях, отколкото като посетите Магическия пазар в Ла Пас. Тук ще намерите различни неща, необходими за изгонване на зли духове, амулети и съставки за лечебни отвари, така че не е изненадващо, че това е любимо място на различни шамани и астролози. Тук ще ви посрещнат причудливи неща като изсушени животински фетуси, трупове на жаби, астероидни скали...

Тези места в България крият тайнствени легенди за любовта

Пазар на паяци (Камбоджа)

За тези, които се страхуват от паяци, имаме добри новини: поне те не са живи! Но за тези, които ги обичат, имаме лоши новини. На Камбоджа Spider Market можете да опитате малко по-различна местна кухня като чиния, пълна с хрупкави тарантули.

Изненадващо тези, които са ги опитали, твърдят, че никак не са лоши и имат вкус на смес от пържено пиле и риба. А известният Гордън Рамзи ги тества пред камерата - само ще кажем, че много от реакциите му трябваше да бъдат цензурирани.

Пазар Вуду (Того), Меркадо де Сонора (Мексико)

Това са изделия, използвани в традиционната медицина и производството на лекарства. Местните лекари вярват, че чудотворните напитки имат благоприятен ефект върху здравето и че могат да излекуват много заболявания, така че този пазар всъщност е местна аптека за тези, които не могат да си позволят скъпи лечения и лекарства.

Пазар Маеклонг (Тайланд)

Този пазар не е толкова известен с необичайните неща, които се продават, а с местоположението си - той се намира в средата на железопътна линия, през която минават влакове.

Мистерията с Кораловия замък – конкурент на египетските пирамиди

Ето защо го наричат ​​най-опасния пазар в света. Когато продавачите разберат, че влакът е на път, ежедневният процес започва: в рамките на минути хранителните стоки се внасят под палатката, палатката се премества при необходимост и те продължават да стоят настрана, сякаш нищо необичайно не се случва - докато влакът минава. След това хранителните стоки се връщат и пазаруването на релсите продължава.

Ка Фирсухи, Пазар за птици (Афганистан)

В допълнение към обичайните пазари за животни, килими и храна, в столицата Кабул можете да намерите пазар, където шумът на клиентите се заглушава от чуруликането на птици. Птиците са често срещани домашни любимци на жителите на Кабул, така че не е изненада, че има цял пазар, посветен на тях. За много търговци това е нещо повече от просто работа - това е хоби и знания, които се предават от поколение на поколение.

Плаващи пазари (Тайланд)

На плаващите пазари продавачите съхраняват стоки в традиционни лодки и гребат от купувач на купувач. Може да не изглежда практично, но този начин на продажба е създаден по практически причини: за онези, които носят стоки от градините си, е по-лесно да слизат по реката с лодка до мястото на продажба.

Този начин на търговия на някои места е на стотици години. Можете да ги намерите и във Виетнам, Индонезия и няма как да ги пропуснете - просто следвайте реката!

Измайловски пазар (Москва, Русия)

Матрьошката е един от любимите символи и сувенири от Русия. Лесно можете да намерите тези цветни дървени фигури почти навсякъде, но тяхното „гнездо“ е на Измайловския пазар. В допълнение към куклите можете да намерите красиви, ръчно изработени и цветни вази, чинии и декорации за дома, но също така да опитате различни руски деликатеси и да се стоплите с истинска руска ушанка.

Нощен пазар Шилин (Тайпе, Тайван)

Няма сън при пътуванията. Затова това е идеална възможност да си купите сувенири или да опитате местни продукти за тези, които са прекарали целия ден по пикници и разглеждане на забележителности в града. Един от най-големите и известни нощни пазари в Тайван ще ви зарадва с предложение от местна кухня, отворено от 20:00 до 02:00.

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай