logo

От кленов сироп до матрьошки: Ето най-продаваните сувенири в различни страни по света

От кленов сироп до матрьошки: Ето най-продаваните сувенири в различни страни по света

Най-известният сувенир в Йемен е камата, но не можете да я носите в ръчния си багаж

Рядко някой може да се въздържи от закупуването на сувенири по време на пътуването си. Те са трайно напомняне за красивите спомени от други страни и за тази цел ви представяме най-продаваните и най-популярните сувенири от различни части на света.

Порталът "Euronews" направи проучване, а резултатите са както следва ...

Северна Америка

На континента има много различни култури, но сред всички сувенири, закупени в Съединените щати, се открояват американски сладкиши, докато хората, посещаващи Канада, купуват предимно кленов сироп.


В Централна Америка кафето се откроява като сувенир, а Ямайка отглежда специален вид, наречен "Синята планина", който се смята за един от най-изисканите в света. Ясно е, че пурите все още са най-популярни в Куба, а маските в Мексико.

Хората не могат да повярват, че тези снимки са реални

Европа

Великобритания е известна със своето непредсказуемо време, а един от най-продаваните сувенири е чадърът!

Белгия, Франция и Ирландия са най-известни със своя шоколад, докато Латвия, Литва и Полша са най-известни със своите бижута.

Най-известният германски сувенир е бирата, докато виното е най-продаваното в Кипър. Но в някои страни обувките също са популярни, така че в Холандия е доста обичайно да се купува сабо, а в Испания - еспадрили.

Азия

Сувенирите от азиатските страни са толкова разнообразни, колкото и културите на този континент. Хартиеното оригами е най-продавано в Япония, калиграфията в Китай и чаят в Южна Корея.

Шри Ланка и Бутан са известни със своите дърворезбани маски. Най-известният сувенир в Йемен е камата, но не можете да я носите в ръчния си багаж. Килимите се купуват най-вече в Армения и Иран, докато фин кашмир се намира в Катар.

В Русия може би най-популярният сувенир е матрьошката.

Как да не изглеждате като идиот, ако попаднете на чайна церемония

Южна Америка

Бразилците най-добре продават висящи шезлонги на туристи (вързани между две дървета), докато кожените изделия се купуват в Аржентина.

Еквадорците ще ви развеселят с чудесно кафе, а във Венецуела ще намерите също толкова страхотен ром. От друга страна боливийците се придържат към стила, така че не се колебайте да инвестирате в пончо.


Африка

Обикновено туристите се връщат от Мароко с арганово масло, а ритуални маски се предлагат и в Бенин, Габон, Либерия и Мозамбик. С чудесно кафе, разбира се, ще се върнете от Етиопия.

Кожени изделия също ще бъдат добре дошли в Мавритания, Мали или Нигер, а в Тунис ще намерите керамични съдове.

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай