logo

Обмисляте пътуване до Майорка? Тези три причини ще ви накарат да се запътите натам и то през есента

Обмисляте пътуване до Майорка? Тези три причини ще ви накарат да се запътите натам и то през есента

Лятото трудно бихте намерили добри нощувки на един от най-големите Балеарски острови. Но именно в края на есента Майорка е много подходяща за посещаване. 

Ето и три довода, които ще ви помогнат да вземете решение:

1. Краят на есента е един от най-красивите моменти, в който може да навестите Майорка. Вече ги няма горещините и многото туристи, но температурата на въздуха и морето е все още топла. Идеално място за изследване и разходка е местността Форметор или пещерата Куевас дел Драх, която има подземно езеро. 

СЪВЕТ: Може да навестите пристанището Sa Calobra край Sierra de Tramuntana, там често се правят колоездачни походи или излети с лодка. 
Може да си направите също така тур до планините или през тунела да се разходите до спиращият дъха каньон Torrent de Parreis. 

2. Столицата Палма де Майорка е космополитно място със завладяващ исторически център, множество забележителности, музеи, галери и базари. Определено си струва да навестите катедралата La Seu, в чието изграждане е участвал великият Антонио Гауди. Ще ви харесат и малките, чаровни улички, които носят духа на този исторически град. Разбира се, има и всякакви луксозни магазини, където да задоволите пазарската си страст. Най-посещаваните може да намерите на булеварда Paseo de Borne или на улиците Via Verí и Jaime III. 

СЪВЕТ: Любителите на изкуството могат да изчакат до края на септември, тогава всички музеи отварят врати и посещението там е напълно безплатно.

3. Вътрешната част на острова също е добра идея за пътешествие. Със сигурност ако се отдалечите от туристическите области и курортите, няма да загубите. Самият остров не е особено голям и може да се измине целия с кола, автобус и дори на колело. Има какво да се види, например горското селце с манастир Valldemossa, които са очаровали композитора Фредерик Шопен и Майкъл Дъглас. Друго популярно място са терасите над морето, любимата на богаташите местност Deiá или Fornatlux, което е обявено за най-красивото село в цяла Испания. 

СЪВЕТ: Ако случайно сте почитател на хубавите вина, то задължително посетете майорския винен център в градчето Binissalem, там се провежда и фестивалът на гроздоберачите. 
 

Коментирай