logo

Обиколка в имението за тузари на "руския Тръмп", където снимането е строго забранено СНИМКИ

Обиколка в имението за тузари на "руския Тръмп", където снимането е строго забранено СНИМКИ

На около 50 км от центъра на Москва на близо 3000 кв. м се намира затворен комплекс, където руските милиардери живеят в къщи, струващи между 6 и 50 млн. долара

На около 50 км от центъра на Москва на близо 3000 кв. м се намира затворен комплекс, където руските милиардери живеят в къщи, струващи между 6 и 50 млн. долара.

Имението „Агаларов“ е построено от руско-азербайджанския имотен предприемач Арас Агаларов, който е наричан „руския Тръмп“ заради това, че обича проектите му да носят неговото име.

Комплексът включва игрище за голф с 18 дупки и голф клуб, училище, три ресторанта, плажен клуб, луксозен хотел и разположен на над 1500 кв. м финтес център, СПА и много други екстри.

В Джаксън милиардерите изкупуват имотите на милионерите

„Агаларов Естейт“ е недостъпно за простолюдието място със сериозна охрана, толкова частно, че е забранено на външни посетители да снимат къщите.

Компанията на Агаларов – "Crocus Group", е построила имоти на площ над 13 млн. кв. метра из цяла Русия, пише „Бизнес Инсайдър“. Това включва ресторанти, жилищни комплекси, концертна зала, банка, изложбен център и луксозен търговски център.

До „Агаларов Естейт“ се стига за един час с автомобил от центъра на Москва. Завършен е преди около 10 години.

Журналистът от „Бизнес Инсайдър“ Кейти Уорън успяла да разгледа имението, придружавана от местния експерт по луксозни имоти Леонид Никитский и Алексей Коротих от „Виладжио Естейт“. Те ѝ разказали, че бизнесмени, политици и известни личности живеят в комплекса на Агаларов. Повечето от тях са от Русия.

Обиколката им започнала от добре охраняваните порти на имението. Уорън била предупредена, че не може да снима частните къщи, а само общите площи.

Тези 4 растения в дома ви ще ви направят богати

Най-евтината къща в комплекса струва 6 млн. долара. Цените, обаче, могат да стигнат до 50 млн. Според експертите, има и къщи, за които собствениците биха могли да получат дори 100 млн. долара, но в комплекса хората рядко продавали.

А когато все пак това се случи, имотите не се обявяват публично, а информацията се разпространява от човек на човек в тесен кръг на потенциални купувачи.

„Кварталът на богатите“ е идеално поддържан. Тревата на голф игрището се подкосява и полива редовно, а навсякъде са засадени най-различни дървета.

Преди 15 години мястото е било голо поле.

Имението има частен плаж за обитателите си, в който има италиански ресторант, сервиращ европейска и азербайджанска кухня.

Отвън има голям басейн с шезлонги и чадъри, от който се открива гледка към живописно езеро.

Всички коли, паркаирани отпред, са лъскави и супер скъпи. Някои от обитателите на имението пристигат и заминават към Москва с хеликоптери.

Хотелът в „Агаларов Естейт“ може да бъде резервиран само от обитетелите на комплекса. Хотелът е изграден в типичния архитектурен стил, който може да се види и при частните къщи.

В хотела има луксозен СПА комплекс с вътрешен басейн, джакузи и хамам. В 9 СПА стаи се предлагат процедури за лице и тяло, различни видове масаж и тайландски билкови и ароматни вани.

Освен плажния клуб, обитателите на имението могат да ползват и луксозен фитнес салон. Вътре има три закрити игрища за тенис, а отвън – три корта. Освен уреди, вътре има и боксов ринг.

Живеещите в имението могат да ползват и голф клуба. Членството в него струва малко под 15 000 долара на година, а всеки член може да покани до трима гости.

В голф клуба има три ресторанта. Там често се провеждат партита след турнирите по голф.

Ето кои са най-евтините 5-звездни хотели по целия свят

До игрището се намира частното английско училище „Кингсли“. Учителите са англичани, а часовете често се провеждат на открито.

В комплекса има 260 къщи, разположени на над 3000 кв. м. Руските богаташи – а само в Москва милиардерите са над 70, ценят повече от всичко добрата охрана и уединението на домовете си. Това е и основната причина „Агаларов Естейт“ да се радва на такава популярност в богаташките кръгове.

 

 

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай