logo

Няма да повярвате какви неща можете да си купите за 1 долар по света

Няма да повярвате какви неща можете да си купите за 1 долар по света

Оказва се, че това всъщност си е една доста прилична сума, срещу която можем да получим доста

Когато тръгнем на път, сме психически подготвени, че за всяко дребно удоволствие трябва да си плащаме. Ясно ни е, че в различните държави цените за едно и също нещо могат да бъдат много различни.

И все пак, възможността да си купим неща само за 1 долар е доста примамлива. Оказва се, че това всъщност си е една доста прилична сума, срещу която можем да получим доста.

Вижте какви неща можете да си купите само 1 за един долар докато обикаляте света (когато това отново стане възможно):

Мексико подарява ол инклузив почивка за 20 години напред

1. Филипините – ако сте уморени след дългия път, един масаж на краката е точно каквото ви трябва. В Чебу можете да се поглезите с 20-минутен масаж на стъпалата, пише Brightside.me.

2. Истанбул – ако ходите в Истанбул, задължително ще опитате традиционен чай. Това е най-консумираната гореща напитка в страната и на много места ще я намерите за по-малко от долар.

3. Виетнам – тези заострени шапки, известни като „нон ла“, се изработват от слама или тръстика. Можете да си купите такава за спомен вкъщи или за сувенир, който да подарите.

4. Германия – в Европа е по-трудно да намерите стоки за под 1 долар, ако изведнъж се сетите, че сте си забравили клечките за уши вкъщи, а вече сте в Германия, можете да си купите 400 такива в магазина.

5. Малайзия – за да си спестите място в багажа, добра идея е да носите малко дрехи и да намерите обществена пералня близо до мястото, където сте отседнали. В Куала Лумпур можете да си изперете дрехи до половин килограм доста евтино.

6. Индия – добър начин за придвижване е общественият транспорт, тъй като така ще можете да посетите няколко забележителности по най-икономичния начин. В Индия минималната цена на билет за метрото е 10 рупии, което е около 13 цента, затова метрото е много еевтин начин за пътуване.

7. Венецуела – Венецуела има най-ниските цени на бензина в света – 20 цента за литър. Ако пътувате из страната с кола, да си напълните резервоара с бензин си е истинска далавера.

8. Южна Корея – караокето е много популярно в страната, затова се опитайте да си отделите време да се потопите в корейската култура и да изпеете няколко песни. Най-добре е да намерите караоке машини, които работят с монети, и да изпеете две песни за 1 долар.

9. Португалия – връзката на португалците с кафето започва през 18-и век в наши дни е невъзможно да излезете по улиците и да не видите хора, които пият горещата напитка. Ако видите кафене, не се колебайте да отидете да си вземете едно кафе.

10. Хърватия – в Хърватия имат чудесен сладолед и си струва да го опитате дори през зимата. Там можете да намерите малки магазинчета, които продават топка сладолед за около 94 цента.

11. Унгария – на повечето места по света намирането на удобно място за паркиране, което да не е безбожно скъпо, си е цало чудо. Но в Будапеща можете да паркирате за 4 часа без да фалирате.

12. Сингапур – с температури, които никога не падат под 26 градуса, намирането на басейн, в който да се разхладите докато сте в Сингапур звучи като доста добра идея. Има много възможности, от които да избирате, особено ако не искате да плащате много.

13. Швейцария – това не е страна, известна с ниските си цени, но е хубаво да знаете, че само срещу 1 долар няма да умрете от жажда докато сте там. Можете да си купите литър и половина и дори да ви остане ресто.

Ето как К-19 срина цените в Европа и къде е най-евтино да се пътува в момента ТАБЛИЦИ

14. Бразилия – ако не искате да обикаляте с тежката раница, можете да намерите най-близката автогара със заключващи се шкафчета и там да оставите багажа си за прз деня. Само си сложете банския и можете да отидете на плаж без да се притеснявате.

15. Тайланд – винаги е хубаво да имате предплатена карта за телефон, когато пътувате. В Тайланд това е доста евтино. При спешни случаи или, ако искате да се обадите вкъщи, можете да говорите спокойно 16 минути докато сте там.

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай