logo

Най-романтичният европейски град днес напомня на призрачно селище

Най-романтичният европейски град днес напомня на призрачно селище

Почти нищо в Брюж не работи, няма туристи

Брюж е красив средновековен град, който е почти недокоснат от времето...

Ако харесвате джаза, определено ще ви хареса тук. Ако се наслаждавате на сладкиши и бира, тук ще се почувствате като в рая. Независимо от това, въпреки всички предимства, в момента Брюж не е в много добра форма за европейския туризъм.

Градът, в който от 10 години не е валяло

Въпреки че юли трябваше да донесе подобрение в туристическия сектор, засегнат от коронавируса, цифрите отново падат. Covid-19 на практика елиминира туризма в цяла Европа и очевидно скоро няма да се сбогуваме с този вирус.

Всички основни места в Брюж, като готическото кметство на главния площад, градските музеи и църквите, са разположени в сърцето на един от най-живописните градове на европейския континент. Работниците се подготвят всеки ден, за да поздравят туристите и да им предложат интересни сувенири, но посещението обикновено отсъства. Хотелските стаи са празни, с изключение на тези, където празнината се запълва с присъствието на персонал.

Ресторантите имат празни маси и столове, докато историческият център на града изглежда напълно изоставен в сравнение с обичайното. Откритите туристически автобуси вече не работят, а и фургоните са постоянно празни. Трябва обаче да признаем, че с цялото си сърце се надяваме скоро пандемичната ситуация да бъде разрешена и отново да ходим по паветата и ще се возим през каналите, които свързват фотогеничните площади и пазарите на този град.

Най-цветното езеро в света - нереална красота, която само природата може да създаде

Насладата от високите кули, историческите църкви и старите къщи скоро ще бъдат достъпни отново, както и неговия специален чар, който е невероятно преживяване, което ще изпълни сърцето на всеки от нас.


Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай