logo

Най-призрачното място на Острова се обитава от 15 духа и нощем там се чуват писъци

Най-призрачното място на Острова се обитава от 15 духа и нощем там се чуват писъци

Гробищата са зловещи по всяко време, но това тук ще накара кръвта ви да замръзне

Плъкли в графство Кент изглежда като типичното старомодно английско село през деня. Но не се подвеждайте по външния му чар, защото по тъмно селото се превръща в едно наистина зловещо място.

Ако се страхувате от духовете, няма да искате да сте тук на Хелоуин. Или на който и да е друг ден.

Селото се намира във вътрешността на Кент и в него живеят 1000 души в симпатични вили и живописни провинциални домове. Но освен на живите си обитатели, мястото се твърди, че е дом и на 15 призрака, пише „Мирър“.

Съветския град-призрак Инилчек, в който нощем се случва нещо страшно ВИДЕО

Един от районите, за който се смята, че е обитаван от духове, е Крещящата гора, която привличамного смели туристи в последно време, дръзващи да лагеруват под короните на дърветата.

Няколко пъти е съобщено, че се чуват писъци на мъже и жени след като се стъмни. Казват, че това са звуци, издавани от хора, загинали след като се изгубили в гората

На други места хората твърдят, че са видели какво ли не – от карети с коне до обесени тела. В гробището хора казват, че са чули агонизиращите писъци на умиращ човек към скърбяща майка.

Ето още няколко страшни и необясними неща, забелязани в Плъкли

Призраци на магистрални работници

Уместно нареченият Страшен ъгъл е път в Плъкли, където най-редовно се забелязва призракът на магистрален работник. Вярва се, че това е приракът на мъж, убит през 18-и век. Явно той се е спречкал с хората, отговорни за опазване на реда в селото, и те го заковали за един дъб със сабя. Тези, които са го видели, дори разкриват, че цялата сцена с боя със саби се повтаря – винаги с един и същи край.

Не ходете в гората

Гората може да изглежда като чудесно място за разходки, но според това, което е съобщено, алеята Дики Бъс трябва да се избягва. Хора казват, че там са видели трупа на учител, който се обесил. Според слуховете, той отнел живота си след Първата световна война и тялото му било намерено от мелничаря Дики след няколко седмици.

Писъци на агония

И до ден-днешен хората твърдят, че чуват смразяващи писъци на агония от една тухларна. Тук един нещастен служител посрещнал ужасния си край като бил смазан от глинена стена.

Призрачни коне

Стряскащият звук на конски копита се чува от хората в Плъкли редовно. Местните са съобщилии че са видели карета с коне на хълма Малтман. Една детегледачка веднъж казала, че е видяла каретата, чиито прозорци светели отвътре, а конете я теглели. През 1997 г. един шофьор за малко да катастрофира, защото чул тропането на копита по паваж докато шофирал по асфалтов път.

Червена дама в гробището

Гробищата са зловещи по всяко време, но това в Плъкли ще накара кръвта ви да замръзне. Червената дама обитава гробището на местната църква „Свети Николай“. Лейди Деринг била погребана тук в началото на 12-и век в ковчег, напарвен от олово и с червена роза на капака. Местните хора са я видели да се скита наоколо, търсейки гроба на мъртвороденото си бебе.

Призрак на циганка

Живописният мост Пинок е идеално място да седнете и да се насладите на зашеметяващата природа. Но може да се окаже, че не сте сами, тъй като се твърди, че там се подвизава призрак на циганка. Някога тя си изкарвала прехраната като продавала кресон, който събирала край потока. Виждали са я да седи на моста и да пуши лула на мястото, където загинала, след като по погрешка я изгорили.

Кръчмарски призраци

Три страховити призрака обитават кръчмата The Blacksmith’s Arms. Те са на прислужница на Тюдорите, кочияш и кавалерист.

На Земята има прокълнати места, чиято загадка още не е разрешена

В селото са идентифицирали всички свои призрачни съселяни. Сред тях са още Мъглявият мелничар Дики Бъс, Бялата дама, Полковникът-самоубиец, Господарката на розовата градина, самоубила се с отровни плодове, и т..н.

Освен прокълната кръчма, селото си има и обитавана от призраци хижа. Твърди се, че там е забелязан призрак на жена с боне.

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай