logo

Най-хубавите градове в Германия. Някои от тях дори не сте чували

Най-хубавите градове в Германия. Някои от тях дори не сте чували

Ето поглед към един нов свят на калдъръмени улички, извисяващи се кули и исторически градски площади

От хедонизма на денонощните клубове в Берлин до блестящите небостъргачи на Франкфурт, градовете на съвременна Германия са изпълнени с толкова енергия и живот, колкото никъде друтаде по Земята.

Но докато посещението в тях може да е опияняващо и мечта за съвременните туристи, пътуването в провинцията може да възнагради посетителите с някои от най-вълнуващите сцени, които Европа може да предложи.

Ето поглед към един нов свят на калдъръмени улички, извисяващи се кули и исторически градски площади.

Гьорлиц, Саксония

Близо до полската граница, на брега на река Лужица Нейс на изток в Германия, Гьорлиц може да не е особено известен, но очарованието му е в списъка на режисьорите от много години.

Пътешествие с ледниковия експрес – едно уникално изживяване

Фактът, че Уес Андерсън е избрал Гьорлиц за декор на филма Хотел Гранд Будапеща, би трябвало да е достатъчен повод да прекарате известно време в разходки из криволичещите улици и романтични площади.

Линдау, Бавария

Гледка към езеро винаги е запленяваща. Добавете и гледка към покритите със сняг Алпи и историческия център на града, и лесно ще разберете защо Линдау е толкова привлекателна дестинация. Свързан с континента с автомобилен мост, старият град има излаз на остров в Боденско езеро, което го прави още по-уникален.

Ако решите да се разходите с лодка около езерото, може да преминете през известния вход на пристанището с лъвска скулптура от едната страна и фар от другата.

Нюрнберг, Бавария

Въпреки че е свързан предимно с Нюрнбергския процес след Втората световна война, вторият по големина град в Бавария е изненадващо красив предвид опустошенията, нанесени по време на конфликта.

Този райски остров слага Занзибар в малкия си джоб – и има защо

С огромни площи, преустроени с внимание към детайла, Нюрнберг е очарователен бастион на баварската култура, пълен с красиви къщи, оживени бирарии и неповторим дух.

Байройт, Бавария

Очарован от Байройт, легендарният композитор Робърт Вагнер построява тук театър и дори организира свой собствен оперен фестивал. Тази атракция може да се дължи на присъствието на богато украсената оперна къща „Маркгравиал“ - пищен театър, датиращ от средата на 18 век, който сега е обект на световното наследство на ЮНЕСКО.

Разходете се из цветните улички и се полюбувайте на бароковата архитектура на този красив баварски град.

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай