logo

Най-големият кит в света: Атракция в Северна Европа, която може да се превърне в световен хит през следващата година

Най-големият кит в света: Атракция в Северна Европа, която може да се превърне в световен хит през следващата година

Намира се на около 300 км северно от Полярния кръг

Необичайната гледка на голям кит, издигащ се над норвежка скална тераса, се очаква да се материализира до следващата година.

Музеят на обсерваторията на китовете и очарователният живот в северните дълбини, заобиколен от арктическа светлина, определено заслужават вниманието, което вече предизвиква.

Китът съчетава зашеметяваща архитектура с драматичния пейзаж, който го заобикаля. Проектът е създаден от датското архитектурно студио "Dorte Mandrup", което спечели силната международна конкуренция.

Ако искате да видите норвежкия кит със собствените си очи, трябва да изминете около 300 км северно от Полярния кръг, на остров Андоя, до едно от най-добрите места в света за наблюдение на китове.

Родното място на най-еротичното италианско ястие 18+

В допълнение към насладата от заобикалящата околоност от планински върхове и блата, The Whale ще позволи на посетителите да научат повече за китовете чрез научен, художествен и архитектурен подход.

Новият музей със сигурност ще привлече още повече посетители в морския каньон, който се простира почти до норвежкото крайбрежие - и е дом на много мигриращи китове. Градът на север от острова е добре известен сред феновете на вълнуващите морски бозайници.

Уникални СНИМКИ разкриват как се живее в Далечния Север

Въпреки местоположението, тук морето не замръзва, а зимите са доста меки, което го прави чудесна туристическа дестинация. Красотата на тази област посетителите ще могат да наблюдават от извития покрив на музея и да се любуват на архипелага.

Архитектите са се погрижили за материалите, така че с течение на времето каменният покрив ще получи патина, която ще се впише идеално в естествената среда. Изложбеното пространство с кафене и магазин за сувенири ще обхваща около 4500 квадратни метра с огромни прозорци, за да допринесе за великата архитектурна история на Северна Европа.

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай