logo

Най-евтината почивка в момента за българи е в... Полша

Най-евтината почивка в момента за българи е в... Полша

Италия пък е в другата крайност

Едноседмичната ваканция в луксозен хотел из европейските дестинации, до които пътуваме без ограничения, ни излиза най-евтина в Полша.

Това показва справка на  туристическата онлайн платформа hikersbay.com.

Най-голяма пачка ще оставим, ако решим да резервираме в 4 или 5-звездните места за настаняване на територията на Италия.

Според данните 7-дневната обиколка из Полша ще ни струва 2 400 лв, или около 4 минимални заплати. За чаша еспресо пък ще броим 6.10 полски злоти (2.70 лв.), което е с около левче повече от цената на кофеиновата напитка у нас.

Какво да направим, ако ни заглъхнат ушите в самолета

Разбира се, може да бъдат открити и алтернативни варианти „по джоба на българина”. Офертите показват, че цяла седмица в някои от евтините хотели и къщи за гости в страната ще ни излезе малко под 600 лв.

Най-висока цена за престой в луксозни места за настаняване поддържа Италия. На любителите на разкоша ще им излезе повече от два пъти по-скъпо да почиват на Ботуша, отколкото в Полша.

Седем дни в едни от най-добрите хотели ще ни струват 6 200 лв. Бюджетното пътуване обаче ще ни излезе с 5 200 лв. по-малко. За да вечеряме в автентична италианска пицария пък ще оставим малко над петдесетачка.

Припомняме, че италианските власти премахнаха изискването за задължителна карантина за лица, които в преходните 14 дни са пребивавали или преминали транзитно през България.

Сред страните с най-високи цени за хотелско настаняване се нарежда и Белгия, където за седмица, прекарана в бутиков хотел, ще броим пет хилядарки.

Голите японски гмуркачки ама ВИДЕО 18+

Макар и бюджетният престой да е на далеч по-ниска цена от луксозния, нашенци все пак се налага да броят по две минимални работни възнаграждения за своите нощувки.

За кутия от характерните за страната белгийски бонбони ще платим между 8 и 25 евро.

Освен в страната на шоколада, туристите трябва да разполагат с доста дебел портфейл и в Германия, тъй като настаняването в едни от най-нискобюджетните хотели излиза 1 100 лв. за едноседмичен престой. Луксът ще ни струва още 2 700 лв. За да изпием по кафе в Берлин, пък ще платим 1.90 евро.

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай