logo

Най-добре пазената тайна на Египет: „Когато гледам тази пустиня, виждам океана“

Най-добре пазената тайна на Египет: „Когато гледам тази пустиня, виждам океана“

Местните пазят това място от туристите

Египет е страна на чудесата, така че можете да намерите истинска океанска сцена в пустинята. Малко хора знаят тази тайна на очарователната африканска държава.

„Когато гледам тази пустиня, виждам океана“, казва палеонтолог от Университета на Мичиган, който е бил в Египет и се е влюбил в пустинята.

Само на няколко часа път с кола от Кайро се намира долината на китовете в безкрайната пустиня край Нил.

Пустинната долина и археологическият обект със стотици вкаменелости на китове са уникални в света - никъде другаде няма такива находки в такова количество и концентрация. 

Колко е запазено, свидетелства фактът, че там могат да се намерят остатъци от храна, както и крокодили, морски кучета, костенурки и т.н. Най-големият открит скелет е бил дълъг 21 метра.

Първите вкаменелости са открити в началото на 20-ти век, но са били нужни 80 години, за да предизвикат по-голям интерес. Изследването се влошило и от липсата на технологично оборудване.
През 90-те години най-накрая били открити стотици вкаменелости и се смятало, че са открити още много.


За съжаление, докато районът все още не бил защитен, някои вече се били възползвали от възможността да откраднат част от „сувенирите“.

Какви сувенири си струва да си донесете от Египет

 

Цялата долина е разположена в подножието на планината, която местните наричат ​​Планината на ада, поради специалните светлинни ефекти, които се появяват, когато слънцето залезе зад планината.
Днес това място не е известна туристическа атракция. Трудно е да се достигне и много хора никога не са чували за него.

Турист се оплака от униженията в уж луксозен египетски хотел

Очевидно египтяните са щастливи и благодарни за факта, че тази дестинация не е залята от туристи, какъвто е случаят с пирамидите.

 

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай