logo

Най-дългият полет в света се завръща – и е още по-дълъг

Най-дългият полет в света се завръща – и е още по-дълъг

Авиокомпания Singapore Airlines, обаче, беше принудена да спре линията, покриваща невероятните 15 343 км, от Сингапур до Нюарк заради избухването на паднемията

Със своите умопомрачителни 18 часа това беше най-дългият редовен пътнически полет в света, истинско изпитание за хората, осмелили се да качат на него.

Авиокомпания Singapore Airlines, обаче, беше принудена да спре линията, покриваща невероятните 15 343 км, от Сингапур до Нюарк в щата Ню Джърси още през март заради избухването на паднемията от коронавирус.

Сега, обаче, легендарният полет е готов да излети отново, като първият курс е планиран за 9 ноември между Сингапур и Ню Йорк.

Историческо! Завърши най-дългият директен пътнически полет в света

Този път има една малка, но съществена разлика – летището в САЩ няма да бъде Нюарк в Ню Джърси, а Международно летище „Джон Ф. Кенеди“ в Ню Йорк. Това удължава разстоянието, което самолетът ще измине, на 15 347 км, съобщава Си Ен Ен.

Смяната на летищата ще позволи на авиолинията „по-добре да разпределя пътниците и каргото... в настоящата работна обстановка“, обявиха от авиокомпанията.

Не е сигурно колко от редовните пътници ще резервират полет. Забранено е влизането на посетители в Сингапур, с изключение на постоянно живеещите там, хората с виза или пътешествениците, идващи от страни от т.нар. „въздушен коридор“ – Австралия, Бруней, Нова Зеландия и Виетнам. От някои провинции в Китай, плюс Малайзия, Япония и Южна Корея е разрешено пътуването за работа, ако е финансирано от сингапурска компания.

Singapore Airlines не спря с редовните си полети от летище „Чанги“ в Сингапур до Лос Анджелис в разгара на пандемията. Компанията обеща да „продължава да преразглежда действиата си в САЩ и да оценява нарастващото търсене на въздушен транспорт при текущото възстановяване от пандемията от Covid-19, преди да реши да възстанови услугите си в други части на страната“.

Летище или космическа станция? Разгледайте това чудо за 1,3 млрд. долара (ВИДЕО)

Полетите от Сингапур до Ню Йорк ще отнемат 18 часа и 5 минути, а в обратната посока – 18 часа и 40 минути заради насрещния вятър. По този маршрут пътниците ще пристигат два дни след като са тръгнали – с излитане в 22.30 ч. и пристигане в 6.10 ч.

Екипажът ще носи предпазни очила, ръкавици и маски, а от пътниците ще се изисква да носят маски през цялото време, освен когато ядат и пият.

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай