logo

Можете да се заселите в това райско градче - ще ви дадат къща и дори ще ви платят

Можете да се заселите в това райско градче - ще ви дадат къща и дори ще ви платят

Управата на Върбовско опитва така да се бори с обезлюдяването на района

„Ние сме наясно, че по този начин няма да привлечем много млади хора, но ще се радваме, ако съберем около 10 семейства. "

Ето къде младите са толкова задръстени, че им трябва "Влак на любовта"!


Законът за планинските региони, който ще започне да се прилага от 1 януари следващата година е само един опитите  на Хърватия да спре процесът на обезлюдяване, който непрекъснато протича в селските райони.

 

 

 

 

Откриха ли наистина Ковчега на Ной? Не можете да предположите къде може да се намира

Кметът на малкия хърватски град Върбовско Дражен Муфич обяви интересен проект, който ще започне през следващата година и ще бъде реализиран през следващите 10 години.


От следващата година планираме да направим крачка напред в нашите намерения, така че в бюджета за 2019 г. ще отделим половин милион куни, предназначен за ремонт на съществуващи домове, които вече не се използват. така бихме предложили жилища на млади семейства, които са готови да се преместят и работят в нашия град, а хората от първата година ще имат предимство при избора, тъй като вече живеят и работят тук и не са успели да разрешат своя жилищен въпрос. 


Нашата цел е да привлечем  400 до 500 нови граждани, казва Дражен Муфич за Jutarni.hr.


За тези, които се преместят тук, се предоставя финансова помощ от 50 до 100 000 куни (6 750 - 13 500 евро), предназначени за подреждане на новия дом. Това ще бъде безвъзмездна помощ за тези, които ще гарантират, че ще останат да живеят тук.

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай