logo

Милиардерът Ричард Брансън строи най-луксозния хотел в Средиземноморието СНИМКИ

Милиардерът Ричард Брансън строи най-луксозния хотел в Средиземноморието СНИМКИ

Сградата, която подлежи на трансформация, е от началото на 19-и век и е заобиколена от лозя, цитрусови дървета, бадемови дървета и стотици маслинови дървета

Снимки от мястото, където милиардерът сър Ричард Брансън ще строи „най-луксозния хотел в Средиземноморието“, бяха разпространени в медиите.

Комплексът ще се намира в имота на магната Сон Буньола в Майрока. Той е част от портфолиото с луксозни недвижими имоти на Virgin, съобщава „Дейли Мейл“.

Най-големият хотел в света, който никога не е приел нито един гост

Наскоро на сър Ричард му беше дадено разрешение да разшири стара сграда на същото място, наречена „Финка“, и да я превърне в суперлуксозен хотел с 29 стаи.

Желанието на 70-годишния милиардер да вдигне лъскав хотел на парцела с площ 251 акра беше обявено най-напред в пресата на Майорка. Сградата, която подлежи на трансформация, е от началото на 19-и век и е заобиколена от „лозя, цитрусови дървета, бадемови дървета и стотици маслинови дървета“.

Все още няма подробности за екстрите, с които ще разполага с хотела, но източник разкрива пред „Майорка Дейли Бюлетин“: „Надяваме се строителството да започне по-късни тази пролет и да отвори врати през 2023, както и да върне тази красива историческа сграда на Майрока към живот в един от най-древните райони – Банялбуфар“.

Информацията излезе, след като фасадата на „Финка“, заедно с кулата ѝ в средновековен стил, пострадаха тежко от бурни ветрове през август.

Любовта на Брансън към Майорка датира от повече от 30 години. Той купува имота Сон Буньока в северозападната част на острова през 1987 г. Но го продава през 2002, след като му е отказано разрешение за създаване на план за строителство на луксозен бутиков хотел.

След това през 2015 г. Сон Буньола излиза отново на пазара и магнатът си ги взема обратно срещу 11 млн. паунда от двойката, на коят юо го е продал 13 години по-рано и го прави част от колекцията на Virgin Limited Edition.

В момента гостите могат да резервират една от трите вили – Са Пунта Сагуика, Са Тера Ротха и Сон Балагерет.

Са Пунта де Сагуила, което означава „Мястото на орела“ на испански, е построена в традиционен майорски стил и има 5 спални, отопляем плувен басейн, кухня, зона за хранене и дневна. Цената за 7 нощувки започва от 24 300 евро.

Са Тера Ротха, което се превежда като „червена земя“, има стартова цена от 19 425 евро за 7 нощувки, като предлага 4 спални и отопляем басейн.

Сон Балагерет – най-новата вила, е „традиционна и усамотена вила на Майорка с 4 спални и много място за гостите за релакс и любуване на красивите гледки към Средиземно море“. Цената за 7 нощувки започва от 16 520 евро.

Показаха изумителния нов гигакурорт, който арабите строят в Червено море ВИДЕО

Наемът на вилите включва всички напитки, ястия, консиерж, поддръжка и уай-фай.

Сред другите имоти на групата Virgin Limited Edition са Махали Мзури в Кения, остров Некер и остров Москито на Британските Вирджински острови, Касба Тамадо в Мароко, The Lodge във Вербие в Швейцарските Алпи и Улусаба и Монт Рошел в Южна Африка.

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай