logo

Малко известни, но вълшебни места в Италия

Малко известни, но вълшебни места в Италия

Тя не е само Венеция и Флоренция

Италия е една от най-популярните ваканционни дестинации в света, и това не е учудващо. Не всяко италианско пътешествие обаче трябва да бъде в центъра на Флоренция, Венеция или по амалфийското крайбрежие.

Вижте едни от най-красивите места в Италия и планувайте следващата си ваканция.

1. Виа Круп, Капри

Дори и рискът от падащи камъни от скалите да попречи на разходката ви по елегантните и стръмни завои, които образуват Виа Круп, това не отменя гледката от върха. Тя е изключително впечатляваща и оставя своите посетители в захлас. Насочете се към Градините на Август и се насладете на най-доброто от Капри, което е пред очите ви.

2. Сан Касиано

Сан Касиано не е само олицетворение на алпийския чар, но и е дом на богатата ладинска култура.Мястото включва многобройни дървени вили с подобни на крепост кули, които създават специфично и топло усещане на туристите. Съответно това селце ще ви донесе автентично южнотиролско преживяване. Потопете се в луксозен мансарден апартамент в стил рустик в Роса Алпина.

Гръцкият град-призрак, избит в кървава вендета ВИДЕО

3. Сан Джиминяно, Тоскана

В Сан Джиминяно могат да ви сервират някои от най-добрите италиански сладоледи или така нареченото джелато. Това е отличие, което не се печели лесно, но е огромно признание. Следобедът в Сан Джиминяно винаги е добре прекаран, особено с джелато в ръка. Градът на хълма осигурява спокойствие и е антидот на суматохата в Сиена. Неговият пленителен изглед към хълмовете от кипариси пренася посетителите на милиони мили от от градския живот.

4. Изола Бела, Сицилия

Сгушил се в тих залив, свързващ се със сушата само чрез тясна ивица земя, Изола Бела е остров близо до Таормина, Сицилия. Той е „черешката на тортата” сред островите заради своята естествената красота. Така наречената "Перла на Йонийско море“. Изчакайте отлив, преди да се отправите към него, за да видите скритите морски пещери и каменистите плажове в района. Накрая си избере място, което ще чувствате като изцяло ваше и се насладете на слънчевите лъчи, зелената природа и шума на лазурната вода.

5. Праяно

Деликатно кацнал на скалата, Праяно е задължителна спирка, когато посетите този, позлатен от слънчевите лъчи, участък от бреговата линия. Градчето е разположено на еднакво разстояние от Амалфи и Позитано и само на няколко мили от безгрижната романтика на Равело. То е подходящо както за любителите на уединените заливи, така и за почитателите на чашите с просеко в крайбрежните барове във Виваро и Фиориере. Можете да отседнете в бутиковия хотел Каса Анджелина, където свежият декор и спокойните гледки винаги създават усещането, че се носите върху облак.

Няма да повярвате колко е дълга най-късата улица в света

6. Кампо де Фиори, Рим

За да зърнете ежедневния римски живот, първо трябва да усетите жизнеността на Кампо де Фиори. Привлечени от привлекателната миризма на прясно изпечен хляб, ще можете да седнете тук с еспресо в ръка и да наблюдавате местните жители. Те обикалят ежедневния фермерски пазар, пазарувайки всичко - от местни сирена до големи и сочни плодове и най-доброто качество месо. Обърнете специално внимание на автентичния щанд на семейство Франса, чийто род продава някои от най-пресните плодове и зеленчуци на пазара в продължение на повече от 150 години.

7. Болоня, Емилия-Романя

Болоня е едно от онези места, които наистина се преобразяват по изгрев и залез. Плочите, с които са обгърнати сградите и променящото се слънце добавя изцяло нова визия на града, пренасяйки го в друго измерение. Тъй като сградите се къпят в тези червени нюанси, облени от златна светлина, най-подходящ прякор на града ще е „La Rossa“ – „Червеният“.

8. Остуни, Пулия

Пулия отдавна е любима дестинация на много туристи, често е посещавана и винаги се научава нещо ново за нея. Малкото градче Остуни, в близост, включва бели сгради, гъсто събрани на върха на хълм. Може, на пръв поглед, да ви заприлича на Гърция, но стане ли 20:00 или 21:00 часа през лятото – цялата атмосфера се променя. Тогава местните семейства излизат на улиците, за да се насладят на храната на открито под вечерното слънце. Без съмнение това е Италия в най-чистия ѝ вид – неподправена и автентична.

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай

taormina

taormina 24.01.2021 9:34

А паркът на Таормина е фантастичен,и разбира се самата Таормина.Горещо препоръчвам да посетите това вълшебно място.

semeringa

semeringa 24.01.2021 17:33

Изола Белла не се намира в Сицилия , а в Северна Италия. А Таормина наистина е прекрасна!!

semeringa

semeringa 24.01.2021 17:33

Изола Белла не се намира в Сицилия , а в Северна Италия. А Таормина наистина е прекрасна!!