logo

Летищни измами - как лъжат туристите

Летищни измами - как лъжат туристите

Те могат да бъдат различни: джебчийство, кражба, повредени таксиметрови апарати

Летището е зона, където хората бързат и изпитват стрес. Измамниците са наясно с това и правят всичко, за да заблудят хората или използват трикове, за да заблудят туристите.


Измамите на летището могат да бъдат различни: джебчийство, кражба, повредени таксиметрови апарати и много други.


Опашки

Това е доста често срещано явление. Мошеникът на опашката пред вас специално се придвижва така, че неговият колега, след като е преминал всички проверки, е взел нещата ви и е тръгнал.

http://Защо къщите в Йордания са толкова грозни?

Опитайте се да не поставяте багажа си върху конвейерната лента, докато не знаете със сигурност, че можете сами да минете през скенера. Ако имате куфари, след това ги гледайте, докато преминават през скенера отпред.


Отвличане на вниманието

Измамник се опитва да ви открадне багажа. Съучастникът му бързо се рови в куфара ви, за да открадне нещо ценно. Никога не дръжте ценности на едно място. За ваша собствена безопасност направете няколко фотокопия на паспорта си и го дръжте близо, така че да ви е удобно да го получите.


Безплатен wifi

По летищата по правило винаги има достъп до споделена мрежа. Безплатният Wi-Fi може да бъде опасен, тъй като измамниците често крадат пароли по този начин. Когато се свързвате към споделена мрежа, винаги бъдете внимателни и се старайте да не предприемате никакви действия с вашите данни.


"Сблъсък"

Друг начин, който представлява приблизително следната ситуация: стоиш и чакаш багажа си. Измамник се блъска във вас и се извинява. Тогава откривате, че вече нямате портфейл в джоба си. Съхранявайте ценности винаги във вътрешните джобове на дрехите, тъй като на летищата има много джебчии.


Помощ с багажа

Ако имате много багаж, тогава някой човек може да се обърне към вас и да ви предложи помощта си. Но той ще ви върне багажа само след като му платите за услугата. Не се заблуждавайте с подобни съмнителни услуги. На летищата има официален рецепционист, който ще ви достави куфарите до такси или транспорт.


Измамници с мобилни телефони

В много страни туристите на летището могат да бъдат измамени, като им предлагат да им наемат мобилен телефон. Те декларират, че ще получите обратно депозита за сигурност, когато върнете телефона. Обаче само за различните такси за разговори, те няма да ви информират. Тук се крие измамата.
Посрещащи


Ако сте помолили служител на хотела да ви изпрати кола, за да ви посрещне, тогава има шанс да станете жертва на измамници. Може да ви срещне измамник, който държи знак с вашето име. Такива „посрещащи“ могат да таксуват много повече от служителите в хотела. Опитайте се да разберете в хотела какво търси човека или по-добре попитайте за телефонния му номер, за да се обадите лично.

Също така често таксиметровите шофьори са измамници - това е класика. Тук можете само да използвате таксиметрови услуги на компаниикато Uber. Така можете да се предпазите от  таксиметрови шофьори измамници . Бъдете внимателни!

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай

бай Гъдю

бай Гъдю 02.04.2020 13:00

Я си стойте в къщи, че много вируси хвърчат из въздуха!...

такси

такси 02.04.2020 13:15

около аерогара София често спират подканващо таксита с лого СК но буквата С така е брандирана че се вижда като всеизвестната фирма ОК такси

баба Пена

баба Пена 03.04.2020 17:22

Повечето от написаното е пълна,ама пълна глупост!