logo

Кой е най-безопасният транспорт във време на пандемия?

Кой е най-безопасният транспорт във време на пандемия?

Във влак досега не са регистрирани случаи на масово заразяване

Най-безопасният вид транспорт за пътуване на дълги разстояния по време на пандемията на коронавируса е наземният, твърди Кирил Янков, председател на Съюза на руските пасажери.

Според експерта влаковете, в сравнение със самолетите, имат повече пространство и въздух на пътник, което намалява риска от инфекция. Освен това, отбеляза Янков, пространството във влаковете е по-свободно дори във вагони със седалки, а не само в купетата. 

Какви сувенири си струва да си донесете от Бали

„Както показва практиката, нито влакът, нито самолетът стават огнища на масово заразяване, но влакът все още е малко по-безопасен“, сподели специалистът.

Освен това той говори за характеристиките на вентилацията в композициите, които също могат да повишат нивото на безопасност. Янков смята, че дори и да няма климатична система във вагоните, пътниците винаги имат възможност да отворят прозореца. В същото време в най-новите влакове са вградени системи за дезинфекция на въздуха.

Тайната на Облачните войни и скритото древно чудо на света

Председателят на Съюза на пътниците припомни още, че пилотът контролира системата за впръскване на въздух в самолетите в съответствие с установените разпоредби, а във влака - кондукторът, който винаги може да бъде помолен да включи по-силно климатика.

През май стана известно, че въздушният транспорт предизвиква най-малко притеснения сред руските туристи за безопасността в контекста на пандемията на коронавируса в сравнение с други видове транспорт. По-голямата част от руснаците, 28 процента, при настоящите обстоятелства посочиха круизните лайнери и автобусите като най-ненадеждното транспортно средство.

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай