logo

Кои страни не искат да им идват мюсюлмани

Кои страни не искат да им идват мюсюлмани

Най-малко изповядващи исляма има в Латинска Америка

Днес в света има около 1,9 милиарда привърженици на исляма. Това е втората най-популярна световна религия след всички видове християнски деноминации. В същото време растежът на населението в страни с висок дял на мюсюлмани или ислямското мнозинство, като Индонезия, Пакистан, Бангладеш, Египет и Нигерия, е сравнително бърз.


Според някои прогнози броят на мюсюлманите ще нарасне със 70% до 2050 г., като през това време християните ще станат само с 30-35% повече. Така ислямът скоро ще се превърне във водеща световна религия.

Както знаете, нито Пакистан, нито Нигерия са сред богатите страни. Такъв бърз растеж на броя на жителите неизбежно ще увеличи и без това високата миграция към други, по-привлекателни части на планетата. Не забравяйте бежанците от регионите, въвлечени във военни конфликти.

5 безумно странни градове на планетата, които ще ви скрият шапката

В мишена за ислямска миграция днес се превръщат, както традиционно ислямски страни и страни с голям брой мюсюлмани, като Русия или Индия, и страни с придобито ислямско население, като Германия.


Не всички дестинации обаче са привлекателни за ислямските мигранти. И това не винаги е въпрос на предполагаемия стандарт на живот.

Редица места имат строги закони за миграция, често насочени специално срещу имигранти от мюсюлмански страни, макар и под завесана форма. Мюсюлманите също могат да срещнат отхвърляне от местното население.

Като пример за различията във възприемането на исляма можем да посочим Европа. В западната част на континента делът на мюсюлманите нараства десетки пъти по-интензивно, отколкото на изток (с изключение на Русия).

Защо чукчите не обичат да се мият?

В страни като Полша, Латвия, Естония, Словакия и др. броят на мюсюлманите е под 0,2%. От анкети сред  местното население става ясно, че мюсюлманите откровено не са добре дошли тук.


Може да забележите, че мюсюлманите са незначителни по брой на редица места с традиционно силна позиция на католическата църква. Почти всички страни от Латинска Америка почти не са засегнати от ислямизацията. Например, по-малко от хиляда мюсюлмани попадат в 16,5-милионното население на Еквадор, в съседните страни числеността им е общо-взето подобна.

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай

Честит празник, християни!

Честит празник, християни! 17.04.2020 12:56

Също както и християните не са добре дошли в ислямските страни.

firebg

firebg 17.04.2020 15:38

пожарни касети http://www.firebg.org/bg/products/64/65/

Честит празник

Честит празник 18.04.2020 17:29

Ама те християните са се убили да ходят,ОООООО КОЛКО СИ ПРОСТ

euromebel

euromebel 18.04.2020 20:16

мебели по поръчка https://euromebel.com/

AC/DC

AC/DC 19.04.2020 7:18

хич не ни трябват тия резани джагали!