logo

Кои са нещата в Италия, които могат да изпортят отпуската ви

Кои са нещата в Италия, които могат да изпортят отпуската ви

Вечният кроасан с кафе започва да досажда

Много обичам Италия, откакто съм учила италиански в училище и съм готова да пътувам до различни градове, когато имам достатъчно време и енергия, пише в социалните мрежи българска туристка.

Вечният монументален древен Рим, елегантната интелигентна Флоренция, веселият светъл Неапол, австрийският сериозен Триест ... Като цяло обичам тази страна.
В Италия обаче има един нюанс, който разваля впечатленията ми от почивката. Това е известната италианска закуска.

Местата, които всеки трябва да види, преди да умре

Италианската закуска е чаша кафе и кроасан (на италиански корнет), които обикновено се ядат в бара. Понякога, ако барът е особено щедър, към тях добавят чаша пресен сок (spremuta di arancia). Най-често е наистина вкусно: е, кроасанът е свеж, кафето е добро ... какво още е необходимо?


Обикновено в Италия се опитвам да избера хотели, в които се сервира класическа "европейска" закуска: с филийки месо и сирене, бъркани яйца, кисело мляко и плодове. Защото аз, колкото и нелепо да звучи, наистина се нуждая от колбаси за закуска. Или шунка. Така че следващия път, когато се сетя за храна, да е около  17-18 часа - тоест за вечеря.
И съм свикнала да разчитам на факта, че закуската, включена в цената, удовлетворява моите нужди.


Въпреки това навсякъде има изненади. Например във Флоренция веднъж попаднах на хотел, в който прословутите кроасани бяха представени в асортимента ... и нищо освен тях. Тези, които обичат тестото и сладкишите, вероятно биха били щастливи, но аз лично не съм в състояние да ям  едно и също сладко геврекче всяка сутрин. Приблизително същата закуска беше в моя хотел в крайбрежната Остия. Е, в Рим бях в хотел, в който на гостите дори не сервираха за закуска, а просто издаваха ваучери за закуска в близкия бар. Където се сервира ... разбира се, същото кафе с кроасан.


Някои, знам, възприемат такава закуска като елемент на потапяне в живота на чуждата държава: казват, закусваме като истински италианци! Но това не е моят стил, не обичам такива гмуркания. Освен това, след този кроасан отново искам да хапна след няколко часа, така че все още трябва да харча пари - и за фигурата, отново, не е много полезно.

Какво е това стая ROH и какво ви заплашва, ако ви настанят там?

Разбира се, това не е фатален проблем. Той не е в състояние наистина да развали останалото. Можете и да намерите решения: например да си купите панини с мортадела и да хапнете в движение, да намерите кафене и да закусите според вашия сценарий ... в крайна сметка, купете наденица и сирене и направете сандвичи в стаята си. 

Въпреки това, в моите очи тази италианска закуска е съвсем малкият нюанс, който разваля впечатленията от любимата ми страна. Когато всичко изглежда перфектно ... но не всичко.

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай