logo

Кои са идеалните дестинации за Октомври-Ноември

Кои са идеалните дестинации за Октомври-Ноември

Много хора предпочитат да почиват през есента, когато не е толкова натоварено

По традиция сезонът на ваканциите по нашите географски ширини приключва през август или септември. И малцина избират да пътуват на почивка през есенните месеци. Някой иска да се наслади на топлината преди студа, а друг пък  в ​​разгара на летния сезон не може да се отпусне.

При това е възможно и необходимо да пътувате не само през лятото.

Есента също е чудесно време за презареждане на батериите за идващата зима. Ако нямате нищо против да промените правилата, остава да решите къде е по-добре да отидете на почивка през октомври и ноември. И тук сме готови да ви помогнем да вземете решение.


1. Куба

Островът на държавния „комунизъм“ може да се хареса на тези туристи, които не искат да се разделят с лятното време. В това отношение кубинските курорти са идеални.

Температурата тук е 30 ° C, водата - 29 ° C. През тази есен няма по-чести дъждове, така че Куба ще ви посрещне с ярко слънце. Островът има отлична инфраструктура за плажна почивка.

Няма да го видите в нито една туристическа брошура: Българка описа тайните на остров Бали

Ако пътувате за по-малко от месец, не е необходимо да кандидатствате за виза.

От възможните развлечения ще ви предложат риболов, множество екскурзии. Както и тези, които желаят, можг да участват в разнообразни фестивали, от които има много.


2. ОАЕ

Комбинация от древна арабска култура и високи технологии ... Ако отдавна мечтаете да се възхищавате на създадените от човека чудеса на света, то средата на късната есен е моментът да посетите тази страна.

През лятото там е твърде горещо, но през есента температурата на въздуха пада до 28-30 ° C, а водата пада до 24 ° C. В Емиратите наистина има всичко за страхотна почивка: от чисти пясъчни плажове до пътувания в пустинята на ATV и дори на закрити ски курорти с изкуствен сняг. 


3. Гоа

Да отидете на екскурзия до Гоа през октомври-ноември означава да комбинирате великолепна плажна почивка с образователен компонент, особено ако сте почитател на индийската култура. Температурата на въздуха е около 30 ° C, водата е около 28 ° C.

Между другото, много лесно е да получите виза, дори можете да го направите онлайн. А разходите за почивка са доста достъпни. Заслужава си, ако искате да се възхитите на екзотичната природа, да посетите специализирани аюрведични центрове, храмове или да преминете през йога работилница. 


Мароко

Още една топла страна с наистина уникален арабски вкус. През октомври-ноември там се установява доста комфортно лятно време - 30 ° През деня това е доста честа температура.
Пазарите в Маракеш са специална атракция за всеки турист.

Никой не помага: Защо в Китай е забранено да се спасяват хора, които се давят?

А също така, ако желаете, можете да си организирате екскурзия до Сахара. Включително да видите древния Фес. 


5. Китай

Този туристически вариант е подходящ за тези, които се нуждаят от богата културна програма за качествена почивка. И в това отношение малко страни могат да се конкурират със самобитността на Китай.

Избрайки Небесната империя като обект на вашето пътуване, можете напълно да се потопите в необикновения свят на Изтока, да посетите храмове, музеи и дори манастири, да видите Великата китайска стена и Забранения град. Можете също така да донесете много сувенири от пътуването си за своите близки и скъпи, защото пазаруването в Китай е едно от най-достъпните в света. 


6. Испания

През октомври-ноември тукашните европейски курорти не са толкова горещи, но ако планирате да отидете на почивка в началото на втория есенен месец, все пак можете да се насладите на топлия въздух (около 25 ° C) и вода.

Но в този момент испанският град Барселона е особено интересен за много публични събития. По-специално на 27 и 28 октомври се организират безплатни посещения на всякакви музеи като част от архитектурния фестивал.

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай