logo

"Кладенецът към ада" край Мурманск ще бъде отворен за туристи

"Кладенецът към ада" край Мурманск ще бъде отворен за туристи

Дълбочината на съоръжението е около 12 километра

Ултра дълбокият Колски кладенец, който се нарича още „Кладенецът към ада“, ще се бъде отворен за туристи.

Местните власти, заедно с компанията "Норилски никел", разработиха и представиха концепцията за развитие на квартал Печенга, където се намира съоръжението.

поред тях местните индустриални обекти могат да заинтересуват туристите. Освен това близостта до Норвегия също може да привлече гости.

Заместник областният управител на региона Олга Кузнецова заяви, че скоро кладенецът ще бъде прехвърлен във федерална собственост. След това ще бъде възможно получаването на финансиране за проекта от федерални източници.

На курорт в Северна Корея - вече е възможно!

Свръхдълбоката Колска дупка се намира на десет километра от град Заполярни и се счита за най-дълбокия сондаж в света. Дълбочината му е около 12 километра, диаметърът на горната част е 92 метра. През 70-те години е пробит кладенец за проучване на земната кора и консервиран през 2008 г. поради нерентабилност.

Розовият град е пълен с какви ли не чудеса, а дворците му ще ви смаят

През 1989 г. финландски вестник, като първоаприлска шега, публикува материал, според който уж учени са пробили до ада и виковете и стенанията на грешниците се чували от кладенеца. Това беше началото на градската легенда за „кладенеца от ада“.

По-рано стана известно, че ограниченията за руския туризъм ще започнат да се премахват от 1 юни.

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай

Силвия цунамито

Силвия цунамито 22.05.2020 13:18

С този кладенез може да се съчетае полезното с приятното. Като може да се използва за основи на най големия небостъргач в света. В него може да настанят социално слаби и бездомници. Ще се направят складове за храна и дрехи от дарения за тях.

До Силвето

До Силвето 22.05.2020 20:53

Аз предлагам там да идат Путин и компания. И пак да го запечатат.