logo

Хотелиер разкрива основните тайни, които туристите дори не осъзнават

Хотелиер разкрива основните тайни, които туристите дори не осъзнават

Първата работа - отървете се от покривката на леглото

Всеки пътник, отседнал в друг град или държава, най-често отсяда в хотел. Ако нямате пари за скъп хотел и трябва да се настаните в скромна стая, въоръжете се с полезни съвети как да не скапете живота си и да останете здрави.

Мой стар познат работи в хотелския бизнес и днес е служител на един от известните хотели, пише известен блогър. Под секрет той ми каза някои тънкости, с които гостите дори не са наясно. На пръв поглед изглеждат безобидни неща, но всички тези тънкости са по-добре да бъдат взети под внимание. 

Внимание, радиация! Градове, в които просто не трябва да стъпвате

Хотелите спестяват от електричество

Ако стаята ви има хладилник, незабавно проверете регулатора на мощността му, тъй като в много хотели е нагласен на минимум. Това се прави, естествено, за да се спести електроенергия. Служителите малко ги вълнува, че продуктите могат да станат негодни  или да се охладят зле.
Съветвам ви като опитен пътник - първо проверете регулатора.

Ако не ви харесва осветлението, помолете ги да завинтят допълнителна крушка (това важи за хотели със скромни цени). В 5-звездните хотели няма икономия на електроенергия.

Не лягайте на покривката

Приятелят ми ми каза още една тайна, която няма да се хареса особено на по-гнусливите. Никога не сядайте на покривката на леглото. Не можете дори да си представите колко хора са седели на нея

В Египет археолози откриха път към... света на мъртвите

Разбира се, спалното бельо се сменя редовно, но прането на покривките е много рядко. В добрите хотели покривката се мие веднъж месечно, а в лошите - не повече от веднъж годишно. Най-добре - веднага свалете покривката и я поставете в шкафа.

Измийте съдовете

Това важи и за чиниите, тъй като чашите от предишни гости може да не се мият (ако останат недокоснати). Служителите могат просто да ги изтрият, но не знаете какво могат да са съхраняват гостите в тези чаши. Препоръчително е да пиете от съдовете, чак след като ги изплакнете под течаща вода.
Тези прости тайни ще ви помагат да сте здрави, докато сте далеч от дома. Друг момент - внимателно проучете списъка с предмети, които трябва да бъдат в хотела: инспектирайте спалното бельо и кърпите. Това важи особено за евтините хотели и мотели.

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай