logo

Хотел, посветен на канабиса, отвори врати! Вътре можете да си поръчате...

Хотел, посветен на канабиса, отвори врати! Вътре можете да си поръчате...

Засега това е единственото такова място в целия свят

Представете си да отседнете в хотел, изцяло посветен на канабиса. Целият интериор вътре да е посветен на ценното растение, а в ресторанта да можете да си поръчате храна и напитки, в чийто състав влиза и то.

С такова начинание се е заел Тим Актън – бизнесмен, който изигра активна роля в спасителната акция за изваждане на детски футболен отбор от пещера в Тайланд.

Предприемачът е добре подготвен за новото си начинание. Той е управлявал фирма за производство на конопено масло в продължение на три години, заедно с приятеля си Грег Ланд. Влязъл в бизнеса, когато баща му започнал да използва конопеното масло срещу артритни болки.

Във Флорида отваря врати невероятен хотел, целият свят тръпне в очакване

Сега Актън основава Green Coffee Lab and Leafy Hotel в град Колчестър в английското графство Есекс.

„След като няколко седмици използва маслото, баща ми започна да подскача като тийнейджър. Една от първоначалните причини да измислим идеята с магазина беше да образоваме хората“, казва 39-годишният Актън.

Веднага след откриването на хотела хората започнали да резервират стаи на цена между 80 и 125 паунда за нощ. Хотелът е разположен близо до зоопарка на Колчестър и Университета на Есескс и обещава изключително релаксиращо преживяване.

Учени от БАН: Екстракт от канабис убива раковите клетки

Вътре се продават торти, кафе, чай, ром, джин и бира с канабис, които гарантират, че ще ви отпуснат. Въпреки че продуктите, които съдържат канабидиол имат релаксиращ ефект, те нямат „заковаващ ефект“. Това е така, защото маслото се озвлича от друга част на растението коноп, която няма да ви накара да се почувствате надрусани.

Освен храната, и мебелите в хотела са направени от коноп.

Тим, който притежава хотел и в Тайланд, посочва: „По отношение на ресторанта и бара ни предлагаме широка гама от продукти с конопено масло. След като се установим, в ресторанта ще има само здравословна бърза храна с конопено масло. Дори шампоанът е с коноп, а леките покривки също за изработени от коноп“.

Макар основният таргет на Актън да са любителите на канабиса, той се надява да привлече и хората, които посещават Колчестър по други причини. „Не искаме да се ограничаваме за никого, има прекрасни стаи и в крайна сметка много хора пристигат в Колчестър по различни причини. Не сме огромен хотел и не искаме да се ограничаваме за никоя група“, казва той.

Свят ще ви се завие от най-големия търговски център в света!

„Казвали са ни, че това е единственият хотел, посветен на канабиса в вета, и приемаме това като предизвикателство. Трудно е да се работи в тази индустрия във Великобритания, защото е много нова. Движи се много бързо и има много предизвикателства“, добавя той.

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай